Mr Spock
2001.11.28
|
|
0 0
5279
|
Kedves Tibor,
Merek fogadni ha te megtagadod a korhazi szamlat kifizetni es van jovedelmed, akkor befogjak hajtani a szamlat a munkaadodon keresztul.
rigojanosnak igaza van. Korhazi szamlak, kis kivetellel nem behajthatok. Nem lehet egyenesen a munkaadohoz menni, ez csak birosagi itelettel lehetseges. Egy bizonyos osszegig nem is probaljak meg, mert az ugyvedi koltsegek meg minden tobbe kerul mint a behajtando osszeg. Vannak ezek a "collection agency"-k, de azok nagyon nem hatekonyak, es kulonbenis a osszeg egy jelentos szazalekat (ha sikerul behajtani) lekapcsoljak. En 15 even keresztul probalkoztam privat prakszissal, feladtam mert anyagilag nem ment. Azon felul hogy nem vagyok jo uzletember, volt modom megismerni az ilyen jellegu adossagok behajthatatlansagat. Nehanyszaz dollarig egyszeruen nem eri meg, hogy megprobald behajtani. Csak ezres szinten kezdodik a "megerhetoseg", de ott is gyakran kerdeses. Tizezres szinten mar megerne, na dehat hany embernek van annyi penze, hogy akar meg birosagi itelettel is, lehetseges legyen behajtani. Ahogy rigojanos mondta, a birosag megiteli hogy koteles vagy havi 20 dollart fizetni, es akkor 100 ev alatt be is hajtjak a 24,000 dollaros adosagot.
Gabor |
Előzmény: Tibor Arato (5278)
|
|