padre666
2001.11.26
|
|
0 0
1277
|
Cs, M.T.
Had szoljak énis hozzá a Centrálos és a leslies hozzaszolasokhoz!
Szoval jomagam is autoszerelő vagyok es mivel a céges kocsink 6. éve PUG kicsit ismerem szerény környezetemben megtalálhato márkaszervizeket.
A mai modern márkák szervizében ugyanazok a szakik leledzenek akik 10-15 éve még a trabant; wartburg; skoda ; zsiguli szervizekben dolgoztak, és bárki bármit mondd az átállás hosszadalmas.:)))
Sajnos a magyar márkakereskedések és szervizek abbol az alapállásbol indulnak ki(tisztelet a kivételnek ...ha van egyáltalán) hogy a vevő csak addig ügyfél amig a kocsit ki nem fizette!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18 éves autoipari tapasztalatom mondatja ezt .Ha már kifizetted akkor kussolj te szemét aki ingyen javittatod a kocsidat a garancia idő alat!!!!!:)))))))
Sajnos majd mindenhol előfordulnak ilyen 2x éves manager(fehérzokni makkoscipo rágogumi fux borosta 15 mobiltelefon)tipusu onjelolt istencsászárok akik az ott eltoltott hoszzu ....max 1 év...idő alatt kellően lejáratják a szakmát.
A centrálos szerelőkről csak annyit hogy tudomásom szerint minimalbéren vannak bejelentve!!!!
A fluktuácio óriási!!! Igy nem csoda ha egyesek annyit értenek a kocsihoz amennyit.
Tehát amig a szerviz vezetése ilyen noneuropai modon áll a saját dolgozoihoz addig szerintem senki ne várja hogy a szerelő a lelkét kiteszi:(((((( sajnos a itt a mi bőrünkről van szó............
Csak azok a szerelők élnek meg akiknek saját klienturájuk van már...az ecceru utolso europai meg megkapja azt a szerelőt aki már 1 hete látott pug ot felnyitott motorháztetővel:))))))
De ez nemcsak a pug nál jelenség........ ez mo-n márkafüggetlen.
na bocsi ha kicsit elszoltam magam de szomoru vagyok kicsit........
de sebaj a cél europa:))))))) megcélozhatjuk az uniot 20 év mulva kb:))
csao
|
|