AMF Creative Commons License 2001.11.25 0 0 51
Szerintem ezt a problémát nem lehet egyik napról a másikra megoldani. Több generációváltás után lehetséges csak. Például nagyapámnak csak 8 általánosa volt, apám már szakközépiskolát végzett, én meg főiskolát. Csak így lehet előrejutni, másképpen nem. Tudatosítani kellene bennük, hogy a segélyekből nem lehet megélni, hanem dolgozni kell. De ahhoz, hogy valaki dolgozhasson előtte tanulni kell, el kell sajátítani az ehhez szükséges ismereteket. Ezt nem képesek megérteni! Ugatnak, hogy adjanak munkát, de manapság nem az van mint régen, hogy valakit csak odavesznek a munkahelyre, "gyere elférsz te is, mit számít, hogy kilencen vagy tízen vagyunk" alapon. Én diplomával 3 hónapig kerestem munkát a főiskola befejezése után, mire valahová felvettek. Akkor ők mit akarnak 4-5 általánossal? A tanulásra pedig a lehetőség mindenkinek adva van, az más kérdés, hogy ki hogyan él vele. De egyszerűbb az utcán csatangolni, mint az iskolapadban ülni.
Egyébként fölösleges tépnem a számat, mert ezek a szemetek már itt élnek jó ideje és tanúbizonyságát adták, hogy KÉPTELENEK A BEILLESZKEDÉSRE!!! Ugatnak, hogy nekik jogaik vannak, csak arról feledkeznek el, hogy akinek jogai vannak, annak vannak KÖTELEZETTSÉGEI is. Ezt az egy szót kéne jól a fejükbe verni. Akár baltával is. Ezzel el is mondtam a megoldást, hogy mi legyen velük!

AMF

U.i: Tisztelet a nagyon-nagyon kevés kivételnek!!!