birs Creative Commons License 2001.11.24 0 0 14
Kedves Thad!

Nekem főleg az okoz problémát tanításával kapcsolatban, hogy azt állítja, hogy mindenki meggyógyulhat hit által, akkor nem értem, hogy Pál miért mondja Timóteusnak, hogy gyakori gyengélkedésére tekintettel éljen egy kevés borral, mintha Timóteus beteges természetű lett volna.

Szerintem Timóteusnak nem lehetett olyan nagy baja, legfeljebb egy kis emésztési problémája volt. Arra pedig az orvosok szerint is jó, ha iszik valaki pl. egy pohárka vörösbort. Pl. Jézus is ivott bort, ezért vádolták Őt a farizeusok azzal is, hogy részeges. :)

Miért nem mondja Pál, hogy higgy Istenben és meggyógyulsz, vagy Epafroditoszról sem olvassuk Pál levelében, hogy a hite által gyógyult meg, hanem azt, hogy az Isten megkönyörült rajta.

Ez igaz, de azt nem olvassuk, hogy Epafroditosznak nem volt hite a gyógyulásra. Pl. én is meggyógyultam már több betegségből – a saját hitem, vagy mások hite által is – mégis evidens számomra, hogy azért lettem egészséges, mert Isten megkönyörült rajtam is.

Valamint Pál is amikor baja volt Istenhez könyörgött, hogy a tövis távozzon el tőle, nem pedig kötözte a sátánt vagy parancsolt neki.

Ha Neked nem szimpatikus a kötözés, akkor ne gyakorold. Amikor az első hit általi gyógyulásokat átéltem, akkor nekem sem volt fogalmam arról, hogy meg lehet kötözni a betegség szellemét – hiszen épp csak, hogy megtértem. Mivel azonban olvastam egy könyvben, hogy az Evangéliumban benne van a betegségekből való szabadulás is - elkezdtem én is hinni ebben, és imádkozni is. Aminek az lett a következménye, hogy egyre betegebb lettem. De szerencsére nem csüggedtem el, hanem én is elmondtam naponta a gyógyulásra vonatkozó Ígéket a Bibliából, és kb. két hét múlva teljesen egészségesen ébredtem fel. Dicsőség Istennek! De biztos vagyok abban is, ha a sorozatos kudarcok után pár nap múlva feladom a hitemet a gyógyulásban, akkor SOSE gyógyultam volna meg.

Most találtam egy másik könyvet Hagintól, a Hét alapelv az isteni gyógyulásról címmel. Nem tudom hallottál-e róla.

Szeretettel,
Ildi

Előzmény: Thad (9)