Stokes: James, menjen fel és kerdezze meg, nincs-e szükségük valamire.
12trees: Indulok, Mr. Stokes. Mrs. Lipton, jó éjszakát!
Mrs. Lipton: Jó éjszakát, James és magának is, Alf! (kacsint egy kacérat)
Stokes: Megyek megnézem, mit csinál Ivy...
...
A szalonban:
12trees: Óhajtanak még valamit, mielőtt nyugovóra térnének ?
Meldrum: Ó nem, semmit James, köszönöm. Lefekhet maga is és mondja meg a személyzet többi tagjának is, hogy már nincs szükség rájuk. Holnap, mint tudja, korán kelünk, a Tiszteletreméltó Teddy dolgozni megy!
12trees: Értettem, Uram! Ms. Cissy, Ms. Poppy, Mr. Teddy...
Cissy: Viszlát, James!
Poppy: Egyáltalán nem tűnik fáradtnak, James..! Maga olyan erős! Szép álmokat, álmodjon azzal, aki a szivének kedves! Szia-mia!
Meldrum: Poppy! Elég legyen!
Cissy: Indulok én is, jó éjt Apa! Neked is, Teddy bátyó!
Teddy: Be nem teszem többé a lábam abba a gyárba! Minden gumiízű és gumiszagú! Előreengedtem egy munkásnőt - olyan szép volt, fénylett az arca, mosószappan szagú volt - és nem átallot pofonvágni!
Meldrum: Feltételezem, hogy volt előzménye a dolognak! Máskor jobban vigyázol majd a kezedre!
Teddy: Mindenki ferde szemmel néz ott rám!
Meldrum: Sajnálom, Teddy! De Madge Cartwright helyett Te ezt választottad.
Teddy: Ugyan már, Madge! Le nem tudom vakarni magamról és folyton Teddybear-nek szólít! Csak azért járok át hozzá, mert ott van Rose...
...
Mrs. Lipton-nál, kopogtatnak. Mrs. Lipton már hálóköntösben.
Mrs. Lipton: (kacéran) Ki aaaaaaaz ?
Hang: Alf vagyok, engedjen be, Blanche!
Mrs. Lipton kinyitja az ajtót, belép Stokes 1 üveg Whisky-vel és két pohárral!
Mrs. Lipton: Ó Alf, nem gondolja, hogy ez egy kicsit erős estére ?
Stokes: Blanche! Ma ünnepelünk! Az ügyvéd azt mondta, hogy megsürgeti a válást és nemsokára szabad leszek!
Mrs. Lipton: Alf, ez csodálatos, erre tényelg inni kell!
Stokes tölt.
Stokes: Kettőnkre, Blancnhe, és a jövőre!
isznak
Stokes: Azt is mondta még az ügyvéd, hogy 20 fonttal meg tudná kicsit olajozni az igazságszolgáltatás kerekét, hogy ne húzódjon tovább a dolog...
Mrs. Lipton: Alf, tudja, hogy rám számíthat! Wilson kapitány is megmondta, bűnös világban élünk! Nem lehet mindenki olyan becsületes, egyenes ember, mint maga!!!
...
Ivy szobája:
Ivy hálóingben.
Ivy: Mindjárt jövök, Dorottya.
Letérdel az ágyhoz és imádkozik.
Ivy: Én vagyok az: Ivy! Kérlek ne engedd, hogy Apa megkaparintsa Lady Lavender pénzét! Ő olyan jó ember, csak a mértéktelen kapzsisága viszi tévútra! Attól tartok, megint valami disznóságra készül, megkörnyékezi Mrs. Lipton-t! Félek, hogy egyszer baja esik... Ja, és köszönöm, hogy Teddy-t már nem érdeklem! Végre nyugtom lesz, mindig itt ólálkodott a folyosón vagy az ablaknál. Szegény Rose!
Holnap újra jelentkezem!
Ivy: Jó éjszakát! Neked is, Dorottya!
YOU HAVE BEEN WATCHING...