Kedves CSerfa!
Köszönöm a korrekt választ!
A hívők hatalma című könyvben pl. írja, hogy mit mondott neki az Úr ("Menj tanítsd hinni népemet"), de konkrétan én sem találkoztam olyannal amikor azt mondta volna, hogy ez az Úrtól van ez pedig tőlem, de én úgy látom ő hinni tanít és szerintem elég jól, sok Ige megvilágosodott nekem is amire ő hívta fel a figyelmemet.
Derek Prince-től a "Történelem formálása ima és böjt által" című könyvet olvastam ami szerintem elég jó, és gyakorlati tanácsokat is ad hogyan böjtöljünk, épültem általa. De a "Démonologiája nem nagyon érdekel.
Az érdekelne viszont, hogy te miért tartod tévtanítónak, milyen állításai nem tetszenek?
Haginnak könyveiben meglepően sok bizonyságtétele, megtapasztalása olvasható, (ezért is tetszik egyrészt) ami a valós életből való, és nagyon építőek.
Igen én is beleestem abba, hogy félreértettem azt a mondatát, hogy több mint ezerszer megvallott egy Igét, mert ha jobban megvizsgáljuk írja ő, hogy ez nem egyik napról a másikra ment, hanem hosszú idő telt el míg az Ige beépült szellemében és hittel eltudta fogadni, és sokat elmélkedett is rajta csendességében az Úrra figyelve. Ezt megtapasztaltam már én is és igaz.
Nekem főleg az okoz problémát tanításával kapcsolatban, hogy azt állítja, hogy mindenki meggyógyulhat hit által, akkor nem értem, hogy Pál miért mondja Timóteusnak, hogy gyakori gyengélkedésére tekintettel éljen egy kevés borral, mintha Timóteus beteges természetű lett volna. Miért nem mondja Pál, hogy higgy Istenben és meggyógyulsz, vagy Epafroditoszról sem olvassuk Pál levelében, hogy a hite által gyógyult meg, hanem azt, hogy az Isten megkönyörült rajta. Valamint Pál is amikor baja volt Istenhez könyörgött, hogy a tövis távozzon el tőle, nem pedig kötözte a sátánt vagy parancsolt neki.
Mi a véleményed ezekről?
Az oldást-kötést te hogyan érted?
Én mint mondtam nem látom a Bibliából, hogy az apostolok kötözték volna a sátánt.
Meglepődnél, ha olvasnád tőle "A nőkérdés" című könyvet, amelyben támogatja a nők szolgálói, tanítói stb. tevékenységét a gyülekezetekben. :)
ui. mások is válaszolhatnak a kérdésekre, mert szerintem jó tisztázni a homályos dolgokat
Üdv!