19360212swimmer Creative Commons License 2001.11.22 0 0 26
iceride
hát igen, nem erősségem az írásban való érvelés. túl szenvedélyes vagyok és túl hosszúnak találom azt az útat amivel végig tudnék menni egy logikai szálon, hogy mindenki számára érthető legyek.
de:
a lényeg, hogy azt állítom,hogy a gnóm azzal a "80 -könyvtár" előnnyel jobb 600 ha-on mint a többi.
" mivel a gnómnak pontosan annyi tanya kell, mint az embernek, az orknak meg ugye kevesebb...
Akkor hogy lehet a gnóm jobb"

nemigaz, hogy a gnómnak ugyanannyi tanya kell mint az embernek.
hogy lehetne igaz? 50% mezőgazd tud. bónusza van??

és itt gondolkodj el egy pillanatra!!
mindenből 1.3/1.5 előnnye van!!( ez kb.15%) az
emberrel szemben. ez pl. azt jelenti, hogy ua gabonához az embernek 100 helyett 115 tanya kel. mi ezen a nemigaz?

ezt magyaráztam. azokkal a fajokkal szemben akik valamiből 40%-osok ez az előny csak kb 7%.
a markotány csak katonákra vonatkozik, ugye? ez jelentős előny, ha nincs rajatd szárazság.:-))
miért lenne. a körülötted levő gnómok szeretik az erős orkot, ugye? van jó erős gnóm szövid aki megvéd tőle? ha tudja ki küldött előrelátóan szárazságot rád.:-)) hogy ne erősödj meg!

és még egy nagyon fontos:
amikor érvelsz akkor minden fajból CSAK AZ ELŐNYÖKET számolod, hogy azok mennyivel jobbak, mint a gnóm azonos tulajdonsága.
pl. az elfek jobban védekeznek. nemigaz
DELFI ez neked is szól: nemigaz,nemigaz.
nem jut el odáig az elf. levadásszák.
mondjam miért vagy kitalálod?

mondom az én gondolatom. nem tud támadni, hogy büntessen, ráküldessz 10x10 kör szárazságot. ha életben akar maradni bont és tanyát kell épiteni. és vajon mit bont?
nem tudom.:-((
egyébként több tanyát kocsmát házat templomot kell építenie, mint a gnómnak( kevesebb könyvtárat!) marad elég helye??

ugyanigy gondolatban végigmehetsz a többi faj előnyén. és rájösz, hogy nincs is!!

sok számolás kell hozzá!!

egyébként ezért nem igaz az ember eláztatása sem!!
én, mint fajom "díszpéldánya" tudom, hogy vak süket és kiszolgáltatot vagyok, ha nincs a szövimben egy gnóm és csak olyan gnóm ellen harcolok, aki gyengébb mint az "enyém"!!
az én gnómom is erre biztat! támadásnál. mindig nálam van a segélyvéderő, mert mindenki belát hozzám, hogy mikor vagyok védtelen.
ez egy csúcsszemét ember!! mondom, hogy célszerszám egy erős gnóm kezében. és akkor halálos. de az "én" gnómomra még senki nem mondta, hogy szemét!( nem is hagynám!) pedig ...