Borvirágos jó reggelt a T. Társaságnak!
Új volnék itt a fórumon, bár pár hónappal ezelőtt rendszeresen olvasgattam. Az ok, amiért klaviatúrát ragadok egy tegnapi história.
Előzetesként annyit, hogy nincs órám, mert szeretnék valami komoly, testhezálló, szép - és itt lehetne folytatni a jelzőket - órát és ezidáig ilyet még vagy nem leltem - őszintén nem kerestem nagyon erősen -, vagy nem éreztem magam kellően érettnek a tetszetős darabokhoz - ha lehet ilyet mondani.
Szóval tegnap lófráltam és a Ferenciek trétől kezdve végignéztem először a Petőfi utcai kirakatokat, majd a Vörösmarty sarkától visszaindulva meneteltem a Váci utcában. Már majdnem visszaértem a Ferenciekhez, amikor az utolsó kis keresztutcánál - sajna nem tudom a nevét, ez megy a Párisi udvar felé talán - egy sarkon lévő apró kis üzlet kirakatában megláttam a nagy Őt! Egy nagyon egyszerű óra, fekete dobozban és általam korábban soha nem hallott márka - mae culpa maxima -, névszerint Paul Picot (remélem jól irtam) darabja volt. Hosszas nézegetés után vettem egy nagy levegőt és bementem, bár valami azt súgta, hogy hosszú kabátomban és "sisapkámban" nem biztos, hogy a megfelelő hatást váltom ki az eladóból - ez be is jött.
Mondjuk úgy, hogy a tisztességes úr rám vakkantott, majd amikor érdeklődtem - hogy ugyan mondana pár szót róla - a kirakati darab iránt, mélységes lenézéssel közölte, hogy ez egy Paul Picot és 350k az ára. Mondtam neki, hogy ez remek, de talán emellett vannak még az órának ismérvei, akkor továbbra sem nagyon komolyan annyit közölt, hogy 300 m-ig vizálló, meg persze, hogy zafir üveggel szerelték és pakolt tovább. Itt azt gondoltam, hogy tovább ne húzzuk egymás idejét.
Újabb lecke, hogy igen is a ruha teszi az embert... vagy nem lógott ki a zsebemből az arany Visa? Bocs, hogy ilyen hosszú vagyok, de egy kicsit felháborodtam a dolgon.
Érdeklődnék, hogy esetleg valaki tudna-e bővebb felvilágosiutással szolgálni egy laikusnak erről a bizonyos óráról. Nem tudom a tipusát, csak annyit, hogy rá vala irva a dobozára, hogy No. ' Plongeur, tehát búvárkodásra alkalmatos a darab, egyszerű fekete gumi - bocs, kaucsuk - szijjal, az óra maga acélszinű és semmi kirivó nem volt rajta. Pont ezért tetszett. Meg, mert búvár - ami azért nem mellékes szempont lenne nálam.
Megköszönnék minden infot, netán azt is, hogy ez kapható-e máshol is - ahol akár emberszámba vesznek még akkor is, ha nem feltétlenül veszem meg azonnal az órát - illetve, hogy milyen más búvárkodásra is alkalmas, de azért patináns, elegáns órát tudnátok ajánlani. Olvastam/láttam pl. a korábbi hozzászólások között azt a re-Doxát is...
Hangsúlyozom, hogy az árral nem volt különösebb bajom, olyan értelemben, hogy mint mondottam azért nincs órám, mert ha lesz, akkor az lesz AZ óra, amire nyilván áldozni is fogok...
Mégegyszer elnézést a hosszadalmaskodásért és előre is köszönök minden "javitó-nevelő", okitó szándékú választ, segitséget.
Maximális tisztelettel:
cARC