Hussain Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5137
Kedves palozc,

1. Megtisztel, hogy ekkora figyelemmel kiséred írásaimat.:)

2. Az iszoldában megtalálhatod a képemet is, látszik rajta, hogy nem vagyok arab, és persze én pofával vállalom azt amit írok. Te hogy állsz ezzel? Bár őszintén szólva nem igazán izgat személyazonosságod, és az se, ha nem hiszed el azt amit magamról állítok. Meg van rá a jogod, max. magadat csapod be, engem nem.

3. Meg fog döbbenteni, de az Észak-Déllel kapcsolatos "propagandám" egyik forrása a tavalyi töritankönyvem. (Závodszky Géza: Történelem III. a középiskolák számára, Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest.) Ebben elég jól taglalva vannak az Észak-Dél közötti gazd.-i ellentétek, mint a polgárháború okai.

4. 9/11-es merényletek után ObL nálam is elásta magát, ne aggódj. Biztos olvastad akkor az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimat is, úgyhogy nem magyarázkodok. Egyébként is hülyeség 2 évvel ezelőtti hozzászólást számonkérni rajtam, sok mindenben változott a gondolkodásmódom 2 év alatt, nem csak ebben a témában. Ha rendszeres olvasóm vagy, ezt is észre kellett, hogy vegyed. (Őszintén, 15 évesen /annyi voltam, mikor a kérdéses szöveget írtam/ Te nem írtál/mondtál hülyeséget?)

Látom a témához, amit írtam, érdemben nem tudtál hozzászólni, csak azt nem értem, hogy miért kell ezért személyeskedni. Én nem személyeskedtem, nem anyáztalak, sértő se voltam veled szemben, őszintén szólva még nem is volt vitám veled emlékeim szerint.

Ha az Észak-Dél témában nem tudsz érvelni, vagy belátod az igazamat, írd azt, nem ciki az ilyet elismerni. Én is ismertem már be ha egy vitában alul maradtam. Amennyiben pedig be tudod nekem bizonyítani, hogy tévedek a témában, kész leszek elismerni azt.

Pl. kiindulási alapként jó lenne, ha utána tudnál nézni, hogy hány fekete volt Lincoln alatt az Unió törvényhozásában (képviselők, szenátorok), végrehajtó hatalmában (miniszterek, miniszter-helyettesek, államtitkárok), igazságszolgáltatásában (bírók), hány fekete szolgált az Unió hadseregében és ebből hány volt tiszt. Akkor megtudnánk talán, hogy Észak mennyire viselte szivén a feketéket. De más érvvel is előállhatsz, ami az igazadat bizonyítja.

Persze csak akkor folytassuk a vitát, ha sikerül a témára való koncentrálás a személyeskedés helyett. Egyébként nincs értelme. Ha nem tudsz/akarsz kultúráltan vitatkozni, akkor ne is válaszolj, ne erőltessük azt, ami nem megy.

üdv,
Hussain