micu Creative Commons License 2001.11.18 0 0 44
Attól függ. Egy program fejlesztése általában három részből áll: szervezés, tervezés és kódolás. Ha ez kellőképp szétválik (nagyobb projecteknek ez néha jót tehet) akkor a kódolás bizony tényleg unalmassá tud válni. Nekem ilyesmi volt az első melóhelyem ahol megvolt a P12443 programspecifikáció amiben le volt írva hogy a programnak be kell olvasnia az R23322 rekordszerkezetbe a F33322 fájl tartalmát, ezt össze kell fésülni a F33224 fájl tartamával a K24332 kulcs szerint majd lerendezni ugyanezen kulcs alapján és előállítani az L33223 listaképet. Azaz az első ponttól az utolsóig minden specifikálva volt, a coder munkáját egy intelligensebb csimpánz is megerőltetés nélkül el tudta volna végezni (a kollegák között akadt is pár aki élénken emlékeztetett ;-). Viszont az az előnye megvolt hogy egy magamfajta akkor 18 éves srác a középiskola után fél évvel már bármit meg tudott csinálni ami ott adódott, azaz első melóhelynek nem volt rossz. Ráadásul a meló sem volt túl sok, egy-két óra alatt végeztem a napi teendőkkel utána bátran lophattam a nagygép idejét a kis tanuló feladataimra. Azaz a monoton meló sem rossz ha nincs túl sok belőle :-)
Előzmény: Iphigenia (40)