CSerfa Creative Commons License 2001.11.18 0 0 25
Kedves Oncogito!

Te (remélem nem szándékosan) következetesen mást értesz szavaimon, mint amit én gondolok. Pedig jó lenne egy kevés alap, egy kevés közös fogalom, hogy egyáltalán beszélgetni tudjunk.
Pl. én egyáltalán nem mondtam, hogy visszafejlesztettem volna beleélő képességemet. Sőt! Büszke voltam magamra, mert, mint írtam is, ez erős oldalam volt. És csak észrevettem, egyre kevésbé megy.
Más módon is változtam, de én nem igyekszem erre.
Egyébként nem értem, miért is feltételezed rólam, hogy ilyesmi célom lenne, hiszen legalább azt tudhatnád rólam, nem sokra tartom (hit dolgában) a nevelést, pláne az önfejlesztést (vagy visszafejlesztést).
Szóval elvétetett tőlem ez-az, vagy le lett cserélve másra. Ha leírtam, nem azért írtam, hogy letolj érte, megfigyelés, beleegyezésedet, sem tanácsodat nem kértem. Hiszen mondom, nem választottam ezt.

Aztán írsz rólam pár dolgot, amit nem értek, ill. nem értek egyet vele, hogy rám igaz lenne tanácsod.
Pl. nekem semmi bajom, ha valaki más Istenben hisz, pl. olvasd el, Rostával vagy akár Arany Viktorral milyen türelemmel vagyunk, vagy akár veled. De mi nem helyezzük egymást a pokolba, elismerjük a másik egyéniségét, nem skatulyázzuk be. Nem ismerem el, hogy bárkinek ne adtam volna meg az esélyt, hogy egymást tisztelve fórumkodjunk.
Ám, ha valaki neveletlen, bunkó, szemét, én nem szoktam sokat köntörfalazni.
Egy kivétel van a türelem alól, ez pedig azokkal szemben, akik újak, és azt hiszik, ők találjták fel a spanyolviaszt. Velük olykor (tán négyszer) éreztettem, nem így kéne, mert itt másoknak is lehet értékes véleményük, gondolatuk.

Hogy másoktól tanulnék, én magam írtam, hogy ezt szívesen teszem. A Fórumot is becsülöm.
És nem szoktam fennakadni azon, ha más véleményük van az embereknek. Sőt! Szeretem az egyéniséget, nagyon szeretem! Legfeljebb nem dicsérem, pláne, ha olyasmiben hasznosítják, amit értéktelennek, vagy károsnak tartom. De még úgy sem szoktam korlátozni, sem elmarasztalni, hiszen magam is lázadó típus voltam, tekintélyt nem ismertem el, vad voltam, stb. Mégis élek.
Ha meg elolvasod, Rostának mit íram, ha megértenéd, jókat tudok beszélgetni buddhistával, ateistával, (tényleg, F.B. I. doktorral is milyen jól megvoltam, az ő kedvéért tettem fel honlapomra a Bibliát), nem értem tanácsaidat ezekről.
Ahogy a szabadságot is nagyon szeretem, mások szabadságát is tiszteletben tartom.

Szóval nem értem, mi van. Nem érzem nekem szólónak most a dolgot.

A humanistákról meg azért adtam linket (másik topicból vettem), mert szinte minden hitbeli beszélgetésünkben szükséges lenne egy közös alap a szóhasználatban. Hogy azokban a szavakban megegyezzünk, ugyanazt értsük rajtuk mindketten.
Mert (meg ne haragudj), egy kicsit önkényesnek tartom olykor a te értelmezésedet, igaz, jóindulatúan teszed, de hát az egyéni értelmezés lehetetlenné teszi egymás megértését.

CSerfa