Vgyuri Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1795
Rugo:

Hát iszen éppen itt van a gond. A Magyarország térképekkel. Mert konkurrens program van dögivel, ilyet unatkozó, vagy szakdolgozásra kötelezett programfejlesztő vagy térképész/földmérő hallgatók (is) szoktak csinálni. A Compumap is úgy kezdödött, hogy a fiam elöször megcsinálta az ifjusági innovációs pályázatra, aztán TDK-ra végül diplomadolgozatnak. Közben folyamatosan kupálódott ő is meg a program is.
Ez csak időráforditás kérdése.

A térkép az más. Abban sokkal több meló, teodolitcipelés, sárdagasztás, szemkifolyás van sokszor 100-200 évre visszamenöleg, ezért mindenki pénzt akar látni belöle. A bitképes programoknak elönye, hogy akinek elég vastag bőr van a képén, ellophatja a boltban vett nyomott térképet:-) De ezt forgalomba hozni nem lehet a programtulajdonosoknak, mert a képre ráismernek. A vektoros térkép valamivel jobban védhető, ezért még drágábban adják, ha adják.

Árához képest a Compumap tartalmazza a legtöbb térképet (olcsóbb, mintha a benne szereplő térképet pairon vennéd meg), de ennek az az ára, hogy a térképek nem frissek. A legfrisebb térképeket nem lehet ennyiért megvenni, egyébként sem nagyon vannak javitott nyomtatott térképek.

Ezért a válasz, magyar térképekkel ellátott konkurrens rendszerek nincsenek.

Demo változatok: a válasz a fenntiekben rejlik, a fő értékképző a térkép, és azt nehéz megvédeni. Ha pl. a Compumapnak lenne egy csökkentett térképkészletü változata, hogy tudom megakadályozni, hogy a demo programot ne egészitsd ki egy teljesértékü csomagból? Ha meg a funkciókból veszek el, akkor azt mondod, nem tudtál mindent kipróbálni.

Nem akarlak benneteket a programeladás bajaival terhelni, mert ti érthető módon nem a sirámokra vagytok kiváncsiak, hanem olcsón mindentudó programot szeretnétek. Sajnos rossz helyre születtünk. A Lajtán túl a sűrü fillér elve müxik, ott valamivel (nem sokkal) jobb a helyzet.

Kékvillám:

Az oldalam lyukad ki a kiváncsiságtól a nyamvadt Kisbükk-tető miatt, a 200 000-es topotérképen nem találom, oedig azon a legtöbb hegycsúcs meg van nevezve. Ha tudod, szkenneld be a turistatérkép megfelelö darabját és küldd el nekem, a domborzat és a feiratok alapján talán be tudom löni.

Előzmény: rugo- (1792)