Néhány szó a Végítéletrôl:
Az elsô kötetet kivégeztem, a második elején járok, a történet végre kezd kibontakozni. Az elsô kötet utolsó harmadát amúgy egyvégtében olvastam végig, annyira feszült volt, hogy nem lehetett letenni. És a kötet is a legjobb helyen ér véget, egy nagyon jól megírt jelenet után, az ember rögtön nyúl a második kötetért.
Két dolog, ami nem tetszik: az elsô kötetben szerepel egy elég durva szexjelenet a Kölyök és a Szemétláda Ember között. Nem a homoszexuális kapcs. bemutatása zavart, hanem az, hogy az egész átcsap szadóba. SPOILER!!! A Kölyök pld. egy pisztoly csövét nyomja fel a Szemétláda seggébe, és ott forgatni kezdi, meg hasonlók. Szóval, nekem ez már egy kicsit sok volt. Ez nem rémületet kelt, hanem undort, ennek már nincs túl sok köze a horrorhoz.
A másik, ami nem tetszik – bár ez már csak magánügy: minél elôrébb haladok a történetben, annál inkább kezd visszaköszönni a film, úgyhogy most már csaknem végig tudom, mi fog történni, sajna. De természetesen még így is érdemes végigolvasni.
Más, kicsit off: valaki említette, hogy megjelent egy új Barker, Az öröklét tolvaja címmel. Milyen? Érdemes megvenni, megéri az 1490 pénzt? Abban a könyvesboltban, ahol én néztem, közvetlenül a Harry Potter-könyvek és klónjaik mellé volt téve, ami nem vettett rá túl jó fényt a szememben. :(