pistagazda Creative Commons License 2001.11.10 0 0 4915
kisfekete,

Természetesen definiálni kellene a "vinni valamire" fogalmát. Ezen nem értettem semmi különösen nagy dolgot csak olyanokat hogy legyenek meg a legfontosabb dolgaid ami kell az élethez, például házad ahol biztonságban érezheted magadat , tudd a gyerekeidet tanitatni (akik közben nem azt látják maguk körül, hogy főleg azok érvényesülnek akik lopnak, csalnak, hazudnak), legyen megfelelő orvosi ellátásod (hálapénz nélkül), tudjál regenerálódni (szórakozhass, nyaralhass ha akarsz, ha nem vagy munkamániás), tudjál művelődni, stb.. Nagy átlagot tekintve ezt könnyű itt elérni, erre nem kell olyan büszkének lenni, aki Magyarországról idejött. Magyarországon sokkal nehezebb az ember helyzete, gondolom te sem kaladvágyból mentél abba a koszos New Yorkba (ami ismétlem, nem Amerika, de egy érdekes hely). Nézd meg Tibort, műszerész, boldog öntudatos amerikainak látszik, mindene megvan a nyugodt nyugdijas élethez. Nem tudom, hogyan érte ezt el, de kevéssé tartom valószinűnek, hogy 1001 betéti társaságot alapitott, 27-szer sikeresen vágta át az APEH-ot, miközben őt csak 12-szer büntették meg, de a Gorenjéket már sikeresen hozta át Hegyeshalomnál.
Hogy akik ott kávéznak nem tudom miről álmodtak gyerekkorukban. De ha volt álmuk, itt könnyebben valósithatják meg, mint máshol. És ha tényleg mindent megteszel, hogy az álmaid megvalósuljanak, könnyebben lesz szerencséd is. Aki itt született, lehet hogy nincsen igy feldobódva, de én pontosan tudom, hogy honnan jöttem (bár nem haragszom arra a helyre sem, próbálok rajta segiteni, ha hagyja).

Előzmény: kisfekete (4914)