BlueBird kedves!
Tökéletesen egyetértek, annak idején én magam is tapasztaltam hasonlókat az (akkor még) Állami, a Rádiókórus és a dereceni Kodállyal való együtténeklésekkor. Felfuvalkodottak...
De azért azt meg kell mondani, hogy hangerő dolgában nincs velük egy szinten az utóbbi 25 évben egyetlen amatőr társulat sem. Ami persze nem azonos a művészi megformálás minőségével, de viszont ebben az utóbbiban meg a karmester tudása és felelőssége a döntő...
De azért betojni nem szabad. Mert az sajnos láccik (és hallaccik is). Mondom, figyeltelek direkt. Ha elég biztosnak érzed a szólamtudásodat, akkor nem szabad belebújni a kottába! És szájakat iszonyatosan nagyra nyitni a szövegmondáshoz...
És egy saját példa. Én amatőrként (de persze pénzért), voltam kisegítő a debreceni Kodály Kórus egy budapesti próbáján és koncertjén, és hát azt kell mondjam, a szólamvezető a végén odahívott hármunkat, és megköszönte a segítséget, és azt mondta, hogy bármikor beférnénk a csapatukba státuszon kívüliként, ha Debrecenbe költöznénk... Hát ennél nagyobb elismerésben csak egyszer részesültem pályán során :o)) de erről majd máskor...
Más fontos hír...
Topicgazdánk, Nick Grabowsky előre fog lépni szólistának a Gabrieli kórus és a Viadana zenekar egyik koncertjén (dec. 8. Schubert: G-dur mise), és ez azzal jár, hogy a kórusba be kell állni kisegíteni valakinek a helyére. Na, kit találtak már meg megint?? :o))
(ahhoz képest, hogy eredetileg csak egyszer, tavaly télen a Bach Magnificat alkalmával akartam egy kicsit visszatérni, ez már a 4. produkció, amibe hívnak... Hogy lehet így abbahagyni az éneklést????? :o)) )