Kedves Tappancs!
Magunk között szólva a "lehetnek" nem azonosan egyenlő a "vannak"-kal, és elsősorban a hozzáállásról írtam, nem pedig az volt a célom, hogy különféle listákat gyártsak, se feketét, se fehéret, se B-t... Tudod, mit? Belátom, hogy a listakészítésben Neked biztosan nagyobb gyakorlatod van. Így jó? ;)
Csak, hogy ne üssük el a kérdést se: előrebocsátom, hogy nem tudom kívülről a parlamenti ki kicsodát. Nem ez a szakmám.
De pl. a Lockhead-botrány és a fáma szerint a megszokottól eltérő szexuális preferenciája dacára is van bennem némi tisztelet pl. Selmeczi Gabriella iránt. Nem elsősorban azért, mert én inkább ennék zsíros kenyeret napszám, mintsem, hogy minden áldott nap úgy belőjem a sérómat, bár ezért is. Legfőképpen azonban azért, mert a mai kormánypártok oldaláról ő az egyetlen, aki számomra is emlékezetes módon, világosan és egyértelműen állást foglalt amellett, hogy az egészségbiztosításban igenis a magánbiztosítóknak kell a finanszírozási munka oroszlánrészét bízni. (Részletek a kórházi történetek topicban.) Ezen felül, ha nem tévedek, a nyugdíjbiztosítások (önkéntes és magán egyaránt) témájában is számomra rokonszenvesen foglalt állást. Sajnos, a kormány ma épp ezzel ellentétesen cselekszik és nem tartja be az erről szóló eredeti törvény azon részét, amely a nem állami nydjbiztosításba menő rész növeléséről szól. Sőt, még azt is eltörölte, hogy az újonnan munkába állóknak kötelezően választaniuk kelljen a nem állami biztosítók között. Ezzel a kezdők mind újra ki lettek szolgáltatva az állami nyugdíjalapok kezelőinek kénye-kedvére. Hogy milyen öregkori életszínvonalat várhatnak ezektől az alapkezelőktől, azt megnézhetik, ha vannak még nagyszüleik.
A Fidesz manapság egyetlen makulátlan és országosan ismert politikusa szvsz Dr. Illés Zoltán. Amikor a Fidesz győzött, fellélegeztünk az Urammal, hogy végre lesz egy tisztességes, valódi környezetvédő a környezetvédelmi tárca élén. Hát, nem lett! Lehet, hogy szép feladat egy parlamenti bizottságban elnökösködni is, de nem úgy veszem ki, hogy kellőképpen széles jogkörei lennének. Ezzel szemben annak a tárcának az élén, ahova még maszopos ismerőseim között is mindenki örömmel dr. Illést várta, azóta is egymást váltják a témához abszolút nem értő seggfejek. A kisgazdapárti koalíció oltárán beláldozták azt az ügyet, amelyik számomra a három legfontosabb között van!
Ezen kívül rokonszenves számomra az a pápai volt fideszes is, aki keményen szóvá tette, hogy az ottani fideszeseknek egy bizonyos Rogán Antal antidemokratikus intervenciója miatt nem volt módjukban szabadon, a helyi párttagság által jelölt személyek közül kiválasztani a helyi Fideszes vezetőket. Sajnos, szégyenszemre nem tudom ennek az embernek a nevét, pedig a fellépése példa értékű. Hosszú idő óta nem láttam ugyanis rajta kívül senkit a magyar politikai életben, aki ilyen bátran feláldozta volna a saját pártkarrierjét és az ezzel járó egzisztenciális biztonságát a demokratikus szabadságjogok védelmében!
Hm. Tartok tőle, hogy ami a Fideszt illeti, ezzel nagyjából vége is a listácskámnak...
Csót:
b