psycho-pata Creative Commons License 2001.11.07 0 0 72
Mindenütt az, s régóta. Csak nekünk mákunk van. Korábbi fődirink SZDSZ szimpatizáns közgaszdász volt, igy még csődközelbe se nagyon kerültünk, bár rezgett néha a léc. Ma pedig egy fidesz körökben igen csak közismert fiatalember a főigazgató, ki orvos, jogász, s teljesen nyugis, higgadt pali, nem az a tipikus pártkatona. Lehet, hogy a párttagságának is köze van, hogy sok jogos kérésünknek eleget tettek, igy nyereségesek voltunk. Az utóbbi időben nálunk is sz@rabb a helyzet az új intézkedések miatt - most már a mi osztályunk is több hónapja veszteséges:-((( Most kaptunk egy nevet nélkülöző, elégedettségre vonatkozó kérdőívet, mit nem kötelező kitölteni...

Kitöltöttem.

Másutt tán írtam már, de nemcsak a traumatológia van válságban. A most végzett orvosok 50%-a nem a klinikumban helyekedett el. A neurologia is a szakmai kollégium adatai alapján hiányszakma, s tudtommal a psychiatria is:-(((( A pathologia már a 70-es években is az volt, mikor még ott garázdákodtam. Nálunk tehát a neurologia, psychiatria, pathologia, anaesthesiologia biztosan hiányszakma, de feltehetően több szakma is. Már dolgoznak/dolgoztak nálunk portugál, jemeni, román orvosok... Pesten egy országos intézetben már egyre több román nővérrel találkoztam.

Előzmény: mikisoft (70)