Az elsô kötet 450. oldalán is túljutottam, és azért van abban valami, hogy az eredeti verzióból ki lehetett hajítani pár száz oldalt. Arra gondolok, hogy jó néhány oldal epizódszerű eseménmyek leírásával van tele, amelyeknek tulajdonképpen semmi közük a cselekmény fô sodrához. (pld. amikor mindenféle sajtóorgánumok megkísérelnek hírt adni a járványról, meg az egyetemisták tüntetnek, stb.) A másik, amit észrevetettem, hogy King tíz oldal alatt nem tud kibontani egy jelenetet, és az csak egyetlen jelenet, plusz a hozzá tartozó dolgok leírása. Nem azt mondom, hogy rossz, de így, hogy ráálltam a ritmusra, kicsit kiszámíthatónak tűnik.
Ja, igen. Még valami. Elárulná nekem valaki, hogy – FIGYELEM! SPOILER! – Randall Flaggnak miért kell csak azért megölnie azt a B.- betűs pofát, hogy autóhoz jusson? Hiszen a járvány következtében a nagyvárosokat elborítják a veszteglô autók, nem kéne mást tennie, mint kihajítja a hullát, és beül az egyikbe. Sz'al ezt nem igazán értem.
Amúgy vannak benne száz százalékos elenetek is, pld. amikor – SPOILER!! – Nicktôl elbúcsúzik a seriff felesége, vagy amikor Franni eltemeti az apját, ezek nagyon ott vannak. Kicsit giccsesek, de akkor is.