MAGYAROK Creative Commons License 2001.11.06 0 0 99
Szvsz. nem a kormánynak, ezen belül Orbán Viktornak kell elhatárolódnia a bekiabáló és fütyülő tömegtől, hanem végre Mécs Imrének az SZDSZ-től.

Attól az SZDSZ-től, amely ''90-ben a legharciasabb antikommunista programmal lépett fel (valószínűleg a tömegek becsapása érdekében), ezzel szemben ''94-ben pedig képes volt koalícióra lépni azzal az MSZ(M)P-vel, amelynek miniszterelnöke az egykori puhajkás, "fogász" Horn Gyula volt. Ettől a pillanattól kezdve egy magát tisztességesnek és magyarnak valló ember, ráadásul egy egykori '56-os halálraítélt semmilyen sorsközösséget sem vállalhat az SZDSZ-szel.

Mécs Imrének - akit én egyébként személyében egy tisztességes embernek gondolok - ebben a pillanatban ki kellett volna lépnie az SZDSZ-ből, mondván "fiúk én nem egy MSZ(M)P koalíciós pártba léptem be annak idején". Mécs Imre sajnálatos módon ezt nem tette meg, innentől kezdve ki van téve az MSZ(M)P koalíciós SZDSZ-t ért mindenféle támadásnak. És kénytelen ennek minden súlyát - pozitívumát és negatívumát is - elviselnie.

Ugyanakkkor Mécs Imre kilépésének és az önmegtisztulásának lehetősége még most is adott, bármikor hátat fordíthatna ennek az ÁVO-s csemete csapatnak. Csak tudnia kellene választania a párt (és a vele járó előnyök, parlamenti hely stb)., valamint a saját meggyőződése között. Példaként éppen Nagy Imre mártír miniszterelnököt hoznám fel, akinek '58-ban választania kellett kommunista meggyőződése és az '56-os forradalom és szabadságharc tisztasága, a magyar nemzet között és ő akár az élete, halála árán is '56-ot és a nemzetet választotta. Nagy Imre éppen ezzel a döntésével, tettével vált '56 és a magyar nemzet igazi hősévé. Bármi negatívumot is tett korábbi moszkovita életében, a döntő pillanatban mégis a nemzetet választotta a kommunista párt helyett.

Mécs Imrének ráadásul nem ilyen drámai döntést kellene megtennie. Neki nem az életéről, csak a "pártjáról" és az ezzel járó zsíros állásról kellene lemondania.

MAGYAROK