Törölt nick
2001.11.05
|
|
0 0
2852
|
APT !
Ez a bizonyos Kal.11-es Breitling nem a katalógusból azonosíttatott be, hanem rém egyszerűen a hátlapba gravírozott sorszámból. (.../67) Persze könnyen lehet, hogy ez nem módszer, de akár az említett hátlapvándorlás is lehetett okozója.
Akár így, akár úgy volt, én is '69-esnek, vagy utáninak vélem. Szép nagy monstrum. És persze (de ezt tán emlegettem) hiába volt híján a jobbos koronának, egy kis ledugózott nyílás így is volt rajta, merthogy a lünettaforgató áttétel ott volt hozzáférhető. Így egy kicsit fura, fabrikált megjelenése bír lenni.
Azonban a másik Breitling krono dolog engem még mindig izgat. Mégpedig az egynyomógomb. Megmondom őszíntén, én XIX. századi nyomógombos kronográfot még nem láttam. Azonban a XX. század első feléből igen és az valóban egymást követő nyomkodásra váltotta funkcióit. És hát a Breitling büszke is rá a honlapján is, meg a katalógusában is, hogy ez a - koronán keresztüli használatot felváltó - szerkezeti megoldás az Ő művük 1923-ból. És én el is hittem.
Most hogy is van ez ? Mások már megelőzték volna őket ??? (Londonban 3 évvel, zsebórások pedig évtizedekkel ? Nehezen fér a fejembe...) |
Előzmény: APT (2841)
|
|