sexmachinehead Creative Commons License 2001.11.02 0 0 21
Elolvastam az egeszet. Jo ertem, hogy egyes emberek segiteni akarnak. Ez eddig jo is. Viszont csak olyan embereken tudsz segiteni, akik hagyjak magukak. Ertem ezalatt, hogy kuldenel segely (elelem, gyogyszer stb) olyannak aki elegeti? Nem bizony.
A masik dolog, meg az, hogy ha meg esetleg elfogadna a segitseget, akkor is, az szerinted segit ha weboldalakat nezegetsz? Ha megnezed a dolog technikai oldalat, az egyszeru ember nem igazan tud segiteni. (Az egy mas dolog, ha a kormany VK meghirdeti, hogy lehet behozni a konzervet meg a ruhat aztan kuldjuk.) Legfeljebb ugy, hogy segit az elkovetkezendo generaciot ugy felnevelni, hogy nekik mar ne legyenek ilyen problemai. Persze ez elsosorban neveles kerdese, es erosen utopisztikus.
Ami meg nagyon nem tetszik, az a kovetkezo, bar az irasodhoz nem sok koze van. Vallas. Ugy egymagaban semmi bajom nincs vele. Mindenki ugy nevezi el az istenet/isteneit, ahogy akarja. lyan templomot/zsinagogat/stb epit amilyet akar. Viszont nekem azt ne mondja senki, hogy embereket olni, szent haboruzni isten(ek)nek tetszo dolog. Ezt nagyon nem veszem be. Es hat ugye ki kard altal el, kard altal hal. Szal elmehetnek a sunyiba az ilyenek. Jo ennek az egesznek az afgan nokhoz nem sok koze van, legfeljebb annyiban, hogy azert ha valami nagyon nem tetszik egy tarsadalomban, nagyon sokaknak, akkor azt nem hiszem, hogy nem lehetne megvaltoztatni. Meg hat ugye van egy csomo olyan orszag, ahol vallasszabadsag van, el is lehet koltozni.
Most ebbol ne azt szurd le, hogy en nem segitek, meg utalok mindenkit, akinek mas a borszine/vallasa/kedvenc szine. En is adok vert, atsegitem a nenit az ut tuloldalara, stb, de ez a fogjunk ossze az afgan nokert irjunk chainmailt akcio szintu dolgoktol a falra tudok maszni. Pedig nem is vagyok pokember:)))
Előzmény: Campi (20)