Na ezt már nem bírtam ki. Hogy ne reagáljak a
Dávid Kornél témához.
Tény: játszott több mint 100 meccset, 6.2-es pontátlaggal, kezdőjátékos volt több alkalommal(most nincs kedvem megkeresni pontosan hányszor) a Bullsban, ami igaz nem volt egy világverő(egyáltalán megvertek vkit??:) alakulat, de akkor is kezdő volt a világ legjobb ligájában.
No nem mellesleg pedig megválasztották a hónap játékosának... ezt persze semmit nem jelent odaát.
Abban csapatban volt még egy Toni Kukoc is...
Tudom, ezt nehéz elismerni, mert egy általatok(általad) nem igazán kedvelt magyar alakulatból indult(sőt gondolom hogy egyik mo-i csapatát sem kedveled, talán azért a Malév kivétel ugye?:)
Igaz Nektek is volt majdnem egy nba-t megjárt centeretek, akinek kőkemény ( this word appears by the courtesy of Crazy Jenő) ) 0.7-es átlaga volt (segítek, minden harmadik meccsen sikerült egy gólt bebrusztolnia) de neki derogált ezekkel a mutatókkal az Olajban pályára lépni.
Idézek ha megengeded:" David nevet senki nem ismeri az NBA-ben azokon kivul, akikkel egyutt jatszott. " hmmm. Jó nem lett szupersztár. Igaz. Hogy is lett volna. De azért hogy senki nem ismeri...(most attól a sztortitól tartózkodnék amikor a kabátvásárlásában az segített hogy Bulls játékos...) De nézzétek meg a Fox Sports oldalát, ahol egy elemző major loss-ként értékeli, hogy Kornél távozott Pistonsból. Azt hiszem ez azért elég komoly dolog. Persze az újságírót nyilván lefizette Kornél, hiszen volt neki miből...
Aztán ezt írod: " van neki egy eroszakos menedzsere es az megprobalja mindenhova benyomni " Na ez akkora hülyeség. Először is van egy nagyon szar menedzsere, aki nem bír egy normális szerződést Mo-n kívül összehozni neki. (Bár ahogy hallom, most épp először sikerült...de ezt majd olvassátok a hírekben úgy is). Először leszívatták a nem-garantált szerződéssel, aztán összevissza cserélgették, hogy lassan azt se tudta az ember, hogy melyik csapatban van (mondjuk nem volt egy nagy túra, mert ami város van ott a Nagy-tavaknál, na ott játszott mindegyikben, kivéve Milwaukee-t..)Aztán idén megint ez a szabadlistás dolog. Bár ha megnézzük, hogy az utolsó napon kiket raktak szabadlistára (Miles Simon, Khalid El-Amin...) nem lenne egy rossz csapat. Tehát van egy gyengusz menedzsere. No meg persze szerinted úgy működik Usa-ban minden ahogy itthon? Hogy Karcsi bácsi, az ügynök felhívta egyszer csak a Bulls-nál azt az undorító Jerry Krause-t, hogy Jerry öcsém, van itt egy magyar gyerek, be kellene nyomni a Kukoc mellé... Ez max a magyar középiskolai bajnokságban megy így. Meg ezt el tudja játszani többször is??? Egy nagy rossz húzás volt a válogatottság lemondása, de ezt már eléggé kivesézététek.
No persze nem azt mondom, hogy szeressétek, de azért amit magyar férfi kosaras elérhet a 90-es évtizedben, azt szerintem neki sikerült. Mindezt úgy, hogy 16 évesen (!!!) kezdett kosarazni, és bal kezes létére, valamelyik ügyes edző jobb kézzel tanította meg dobni. Sőt, nem árt pl megnézni egy edzését. Én láttam nagyon sokszor, amikor nyári hónapokban itthon az Albásokkal készült. Bár lehet, hogy azt gondoljátok, de ezek az edzések nem úgy néznek ki, hogy hűűűűűűű itt van a DK. Keményen edz. Nagyon. És nem adta fel sohasem. Szerintem ez példaértékű. Mármint az, hogy tud küzdeni. A játékát lehet nem szeretni, de a harcosságát nem elismerni...Mert említhetnék itt egy magyar kollégát, akinek lett volna lehetősége magát kipróbálni egy erősebb bajnokságban, a lengyelben, jó sok pénzért(350e USD) de nem ment. (Mindenki Lacikája) Gondolom az ő menedzere majdnem öngyilkos lett.
NA ha idáig elolvastad...
Akkor egy pihentető kérdés: Willie, láttad már a Csery Rékát játszani? Vagy még nem indult be az egyetemi bajnokság? Egyáltalán milyen nálatok a női csapat?
üdv mindenkinek
és hajrá ALBACOMP