rugo- Creative Commons License 2001.10.31 0 0 1742
Tehát nem az abszolute,csak a relativ idő (az időtartam a lényeges) és a két számgép egymástól jó távol van.

Egy lehetséges megoldás: (Jó bonyolult,de elvileg –szerintem- működne)

Van egy GPS-ed. Ebből kiszeded az időt (itt lesz valamekkora késleltetés a valós időhöz képest)
Kell négy FSK MODEM(soros jelből HF-et csinál) + 2 pár rádió adó-vevő
A kiszedett, FSK időadatot rádión keresztül elküldöd a rádió párjának, azon meg az FSK MODEM párjával demodulálod a jelet vagyis visszalakitod soros jellé. Ezzel szinkronizálod a PC-t.

Az egész átvitelben persze lesz késleltetés (valamennyi, nem túl nagy) de egyforma eszközök esetén a két útvonalon (közel) azonos késleltetés lesz.

MOD1 – RADIO1 ADO ----- RADIO1 VEVO–MODEM-PC2
GPS-
MOD2 – RADIO2 ADO ----- RADIO2 VEVO–MODEM-PC2

Ha az eszközök egyformák (meg a PCs szinkronizáló progi is) akkor szerintem jó eséllyel a két Pc együtt fog járni...(Lehet némi differencia az eszközök alakatrészeinek paraméter szórásából,de az szerintem nem lesz jelentős)

Kérdés: megéri? Mi a francnak tudni a hálózat késleltetését? (Atomerőművet müködtetsz??? :-))

Na meg DCF77 jóval olcsóbban megvalósitható (lásd lentebb) Tulképp ugyan ez csak megspórólod a 4 modemet + a kétrádiópárt és még GPS-t sem kellvenni :-)))

rugo

Előzmény: John Quentin (1740)