Sziasztok!
derek:
Nem igazán értem, hogy hogyan jutottál F14 és az általam leírtak alapján odáig, hogy MSZMP kormányzat... Komolyan nem vágom.
A szakember nem zárja ki azt, hogy valaki jó politikus is legyen. Vagy ezt szét kéne választani?? Úgy mint POLITIKUS vs. SZAKEMBER? Miért? A politikus ne értsen semmihez? Mert most körülbelül itt tartunk, nem? A politikusok nem csak hogy NEM szakemberek, de NEM IS JÓ POLITIKUSOK!!! Ezzel persze nem muszály egyetérteni, ez mindössze a magánvéleményem.
Visszatérve: (hogy tovább egészítgessem a topic-nyitó utópikus elképzeléseimet...) legyen olyan kormány, amelyben a vezetők jó politikusok, és - egyetértve derek-kel - ha már nem jó szakemberek, akkor legalább a tanácsadóik legyenek azok... Hozzátenném: nem azért lesz valakiből xy miniszter, mert történetesen VAN valami KÖZE is a dologhoz??? Ezt egészen odáig vissza lehet vezetni, hogy a demokrácia ugyebár arról szól, hogy a parlamenti képviselők a szavazók, tehát a polgárok, lakosok érdekeit hivatottak védeni és szolgálni. Erről szól. Ha pedig ott tartunk, hogy OLYANOK ülnek ott a parlamentben, akik NEM ÉRTENEK ahhoz, hogy az ország lakosságát képviselve előremozdítsák az ügyünket, akkor az már régen rossz...
Összegezve: én nem látom az MSZMP-s összefüggést, és meggyőződésem, hogy semmi nem is utalt erre. (Az "átkosban" SEM szakemberek ültek a magasabb pozíciókban, hanem a pajtások - UGYANÚGY, mint most. Két közeli ismerősömet is kirakták a külügyminisztériumból, mert "kiszolgálták a Horn-kormányt"... Könyörgöm! Hát miről szól egy minisztérium, ha nem arról, hogy az aktuális kormányt kiszolgálja??? Természetesen ez csak fal szöveg volt, mindkettőjük helyére (jó szakemberek voltak a maguk területén) TERMÉSZETESEN Fideszest ültettek, olyat, akinek nem sok köze van a külügyekhez... Na mindegy.)
Sajnos én is ott tartok, hogy a kisebb rosszra kellene szavazni, ha már nincs jó alternatíva. Mert szavazni KELL, én úgy tartom, hogy az ember igenis szóljon bele - már amennyire tud - a történésekbe.
Ha pedig nincsen olyan párt, amely a topic-nyitóban (ill. a kiegészítésekben) foglaltaknak eleget tudna tenni, akkor esetleg szerveződni kéne... Csak semmi mosolygás!!! Meg röhögés...! Valahol elindulnak a pártok. Nem mindig érnek jó véget (Istenem, a régi szép idők, mikor a Fidesz, azon belül is Orbán bácsi még arról prédikált, hogy legalizálni kellene a könnyű drogokat... Aztán hatalomra kerültek, és HIRTELEN kitalálták, hogy még a fogyasztót is börtönnel kell büntetni...! JÉÉÉÉ! Hát hová tűnt a fiatalos lendület, a világmegváltás meg az eredeti eszmék? Ki tudja...), mint ahogyan arra már láttunk példát, de valahol elindulnak. Szóval komolytalannak tűnhet a fenti megjegyzés a szerveződésről, de biztos vagyok benne, hogy sokan nem elégedettek a "pártfelhozatallal", és szeretnének valami mást, de az NINCS... És ha nincs, hát csinálni kéne talán.
Szerintem.