Kedves PGuszti!
Nem kell feltétlenül azonnal válaszolnod! Mondd nem fáj az amit leírtál?
„További jó hír, hogy a hitel visszafizetése felfüggeszthető a gyes, gyed, katonai szolgálat ideje alatt. A kamat miatt sem kell aggódnod: változó a kamatláb, de kedvezményes, most 9,5%, de a kamatlábak várható csökkenésével ez is csökkenni fog.
Még újabb jó hírem is van: az alacsony kamatot úgy érik el, hogy a hitelre az állam garanciát ad, és adók módjára szedi be a törlesztést. Így sikerült megoldani azt, hogy ne az általad említett 14,5 % legyen a kamat,ahol az 5% a bank jövedelme lenne a vállalt kockázatért.„
Tudod én már valahány évvel többet megéltem mint te, lehet, hogy te most úgy gondolod, hogy „Hú, de jó a diákhitel, most a havi 21.000,- Ft-ból lébecolhatunk, mehetünk a McDonalds-ba, ihatjuk a kólánkat, megvehetjük a tankönyveinket, fizethetjük a kolest vagy az albérletet, aztán valahogy csak levizsgázunk”. (Egyébként az előbbiek havi 21.000,- Ft-ba nem férnek bele!)
Készakarva írtam, hogy „levizsgázunk”. Ugyanis ez a kormány már eddig is levizsgázott. Uniós tagságról jelenleg szó sem lehet, még akkor sem, ha a Magyar Nemzetben ilyesmiről írnak.
A Diákhitel néven adott hitel az emberek és fiatal egyetemisták félrevezetése, akik sajnos nem számolnak, vagy nem akarnak számolni a diákhitel következményeivel. Ti ezt akkor fogjátok látni, amikor elvégeztek egy egyetemet, egy főiskolát, és utána ... mi lesz?
Naponta találkozok egyetemistákkal, főiskolai hallgatókkal, de egyáltalán nem érdekel sem a politikai hovatartozásuk, sem az életszínvonaluk. Ugyanis mindegyikükön ezt látni lehet.
Tudod engem leginkább azzal lehet felbosszantani, ha valamelyikük az általánost „álltallánosnak” írja, az egyéb az nála egyébb, sőt a másnapot is két „t„-vel, meg az már múltidő.
Ha értelmesen hozzá akarsz szólni valamilyen politikai dologhoz, akkor talán jobb lenne, ha megfelelő ismereteket szereznél és nem feltétlenül a Fidesztől. Egyáltalán honnan veszed azt, hogy én nem örülök, ha az egyetemistáknak segítséget nyújtanak. Örülök minden olyan segítségnek, ami lehetővé teszi a fiataloknak a minél nagyobb tudás megszerzését, de ez a mostani Fidesz kormány sokkal nagyobb károkozást tett három és fél év alatt mint 1945-től 1998-ig az összes kormány.
Ha még kíváncsi vagy valamire, csak kérdezz!
Üdv.: RikiTikiTévi