MTV - alku a focivébé jogdíjairól
[2001.10.25. 15:49]
Elképzelhető, hogy a magyar közönség nem láthatja a jövő évi futball világbajnokságot, mivel a közvetítés díja olyan magas, hogy a Magyar Televízió (MTV) nem tudja kifizetni.
A jogdíj birtokosa a német Kirch médiacsoport három évvel ezelőtt tízmillió dollárért ajánlotta fel a közvetítés jogát az MTV-nek. Az összeget mostanra 1,3 milliárd forintra sikerült lealkudni, ami még mindig túl magas a több mint tízmilliárdos adóssággal küzdő MTV Rt.-nek, ráadásul az első részletet két hét múlva kellene kifizetni.
A jogdíj mellett további 200 millió forintba kerülne a műholdas kapcsolat létesítése, így a közvetítéssel járó kiadásokat csak partner bevonásával tudná vállalni a köztévé. A jogdíj kifizetése egyébként más televízióknak is gondot okoz, eddig mindössze Románia és Szlovénia egyezett meg a német médiacsoporttal.
(Forrás: Magyar Hírlap)
----
Ahogy én hallottam a Sport1 szeretne közvetíteni, méghozzá hasonló módon, mint a magyar bajnokiknál, vagy a BL meccseknél, tehát felváltva közösen az MTV-vel. Azonban egyedül nem tudom mire lesz képes. Na és, hogy mindezt mennyien láthatják.