knbm
2001.10.24
|
|
0 0
242
|
Én viszont már több Laserline riasztótól kifeküdt BSI-ről hallottam. A BSI a központi vezérlő egység. Ennek a cseréje jóval több mint a riasztó ára. A Laserline a multiplex bevezetéséig gyári beszállítója volt a Peugeotnak. A multiplex rendszer bevezetése ( 607, 307mind, és a többi modell 2001 szeptemberi gyártástól) óta Cobra és Texalarm riaztókat használnak, de azt is csak a gyártól érdemes beszerelni csak a gyár által hozzáadott és programozott ( kódolt ) soros illesztő egységgel. Miután végzettségem szerint magam is elektronikai mérnök vagyok részletesen végigbeszélgettem a témát a szerviz műszeerészével és műszaki tanácsadójával, biztos vagyok benne, hogy így is van. A Peugeot ki is küldött egy körlevelet a szervizekbe, miszerint minden a gyáritól eltérő riasztó vagy más extra esetén meg kell vonni a garanciát. A kereskedések jelentős részében ezt el is mondják. Ott ahol én vettem a kocsimat alá is iratták velem ezt a körlevelet azzal a kiegészítéssel, hogy igazolom, hogy tájékoztattak róla. Jobban jársz, ha kiveteted a Laserline riasztót. |
Előzmény: Blinyo (237)
|
|