Törölt nick Creative Commons License 2001.10.24 0 0 40
Szia Nyuszmusz!

>>>>
Magyarországon nemzeti ünnep alkalmával a házakra nem tűznek magyar lobogót. A kokárda úgymond már ciki. Szinte a magyar szégyeli hogy magyar.
VS. USA: (a háború előtt is) minden házon ott leng a nemzeti lobogó, büszkék Amerikára, saját zászlójuk motívumai még a divatban is érvényesülnek. Ja és büszkék az ország első emberére. Szinte bálványozzák.
<<<<

Az USA-val való összehasonlítás szerintem nem jó. Más tradíciók, más történelmi tapasztalatok, és tudjuk milyen naivak az ottani emberek. (hozzáteszem, az értelmiség egy része ott sincs hanyattesve se az elnöktől se a "jelképektől")
Nálunk volt egypár megszállás, idegen uralom, labanc világ, levert forradalom, és az emberekben kialakult egy egészséges szkepszis mind a a "fölül" levőkkel szemben, mind általában a politikával és a jelképekkel szemben.
Ez önmagában nem rossz, sőt az eddigi történelmi korokban egy hasznos önvédelmi reflex volt.
Más dolog, hogy egy stabil, szabad országban ezek a reflexek nem biztos hogy jók. (meg az hogy a stiklizés össznemzeti sport)
De évszázadok, amíg ebben változik valami, szerintem. Vagy az újkeletű agymosás pár évtizedig.

UI.: én patrióta vagyok. Nem szeretnék máshol élni. Egy hét külföld után már honvágyam van.

Előzmény: Nyuszmusz01 (-)