Törölt nick Creative Commons License 2001.10.24 0 0 2810
Hát, OREX :
Egy dologra azért nagyon jó az az üzlet is. Nevezetesen időnként (úgy évente egyszer, legalábbis az előző kettőben így volt) valamelyik érdemesebb márka kiállítását is megtartják. Tavaly pont az IWC volt sok érdekes és ritka darabbal.
Ekkor legalábbis emberszámba vettek engem, mégha szintén csak középosztálybéliként tündököltem is. Máskor is jártam ott, amikoris némi unszolásra legalább a kezembe adták a kívánatos Zenith-et. De ennyi, és mindez bátyatag unott pofával, közben jelezve, hogy most vegyem meg, mert hamarosan áremelés lesz. (Nem vettem meg, sőt áremelés sem következett...) Ugyanazt az órát sokkal szimpatikusabban kínálgatták a Petőfi S. utcai Helvetia üzletben.

És hát a legközvetlenebb stílusa Peter Walther úrnak volt, akire korábban is utalni szándékoztam a használt órák beszerzési forrásaként. (Az enyém is onnan származik. Ez az általad említett Váci u. 31. alatti kis üzlet.)
Segítőkész volt, többszöri érdemtelen felkeresésem sem vette el ezirányú kedvét. A szakértelmét nem fitogtatta, hanem próbálta minden kérdésemet érthetően megválaszolni. (Ebben segítségére van néha a fiatal magyar üzlettársa.) Később, amikor sikerrel jártam, olybá tűnt, hogy Ő is örül örömömnek. Sőt, azóta, ha ott jártam, mindig szakítottam időt a kirakata átböngészésére, ami során általában ismerősként üdvözölt.