Kedves Kdezsoe,egy reszet amit Neked is akartam mondani megirtam Ragikanak ,aki a masik oldalrol kritizal.
En nagyon is sajnalok minden embert aki elpusztul annelkul hogy valami szemelyes ressze lenne egy akcioba.
Csak nem hunyhatom be a szememet.
Fuggetlenul hogy mit gondolnek az USA nagyhatalmi politikajarol (mert ha nagyhatalom akkor a politikaja ha akarja ,ha nem -es miert ne akarna sajat szemszogebol-kihat az egesz vilagra) a teny az hogy egy csoport fanatikus ember aki teljesen irealis es realitasnelkuli eszmekbiol indul ki "megbuntetjuk a hitetleneket,az ...ezert is azert..." megoil minden szemrebenes nelkul,sot nem is emociokbol hanem tobbevi elokeszizes utan,6000 embert akik olyan hibasak a velt serelmeiukben mint TE es en..
A kapcsolat a tett es bin Laden kozott teljesen dokumentalt sot maga bin Laden os elismeri a videofelvetelen,ijabbakal fenyegetozik.
Ezt az embert egy olyan hatalom bujtatja (akit o is finansziroz) amelyben a lakosag tobbsege (bar harcos termeszetu) engedi hogy asszonyaikat eltiltsak az elettol,agyonlojek,megkovezzek,muveltseget elvegyek.
Afganisztan allando harc ter mar annyi evszazada ,egymasal harcolnak a torzsek de egyik sem emiatt.
Azt hogy a tovabbi fenyegeteseket ne tudjak bevaltani,gondolom Te is ezzen a velemenyern vagy,meg kell semmisiteni a igen eros ellenfelet es azt azzon a foldon ahol taretozkodik es azzokal egyutt akik bujtatjak.
Szeretnem Toled megkerdezni hogy tudsz-e egy masik utat mint a sajnos,mar evezredek ota prasktizalt haborut ?
Nehogy azt mond hogy van politikai megoldas vagy hogy talalni kellene masutat !-ezzek a szepen szporkazo szavak mogott nincs semmi realitas.
Ajanlottam egy konyvet itt Huntingtintol.Szeretnem ha tudnad megszerezned.
Nekunk a gorog-romai-zsido-kereszteny kulturanak uzentek haborut,anelkul hogy valamelyikunknek harci kedve lenne egy fantom idea mellett vagy ellen.Haboru van ertsd meg az meg abbol all hogy eroszakos modon,mert sajnos az az utolso erv,el kell pusztitani az ellenseget.Nincs mazsolazas,mert nincs hogyan valaszuk el egymastol a bunosoket es a kozvetlen nem bunosoket.Sajnalom.