Tényleg ne fárasszuk egymást. Ha majd el is olvasod, amiről boldogan írsz zöldségeket, komolyan veszlek.
Ki a francot érdekel bárkinek az ezzel kapcsolatos kommentárja? Én egyet sem olvastam el.
A korrupció nagyon nagy gondunk, és a vak is látja, hogy nyakig ül benne szinte mindenki, aki a lehetőség közelébe kerül. Azok, akik ostoba pártpolitikai harci husángként forgatják, csak a lényegét nem értik, a politikai rövidlátást vaksággal kombinálják. A korrupt politikust nem azért kell kiszerkeszteni, kínpadra vonni, mert politikai ellenfelem nekem, ellenfeled neked, vagy ellenfele neki - azért kell taccsra tenni, mert korrupt.
Itt veritek többen a tamtamot, hogy jajmilyen jó helyezésünk van a TI szerint. Nyilván nem olvastátok el az eredeti jelentést, kénytelen vagyok ide beírni néhány, egyébként roppant kevéssé megbízható és még kevésbé informatív adatot. Nem sokat, mert értelmetlen vitához semmi kedvem.
A rangsorban 1. Finnország 9.9 ponttal, utolsó Banglades 0.4 ponttal, őt előzi Nigéria 1.0 ponttal. A "kiváló" magyar helyezéshez 5.3 pont társul. Közvetlenül megelőz minket például a nagy demokratikus és korrupcióellenes hagyományokkal rendelkező Namíbia (5.4), 27. Taiwan (5.9) , 26. Botswana 6.0 ponttal. Mondom, Botswana.
Sarkunkban Szlovénia 5.2, Uruguay 5.1 pont, pontosan, a hajdan velejéig korruptnak tartott Közép- és Dél-Amerika reprezentánsa.
Nyugodj meg, nem várom el, hogy el kelljen térjed a pártkommüniké optimista hurrázásától.
G