Rugó:
Nincsen teljesen igazad. Szfehérvár-Zalaegerszeg útvonalnál nem a Zalegerszegre elmenés jelenti a problémát, hanem amikor ott le kell fordulni a konkrét uticélhoz. Ha ez utcákkal leolvasható a "térképcentrum" térképről, akkor igenis van értelme onnan levenni a koordinátákat, természetesen nem csak a végcélt, hanem az első gyanus "nem biztos, hogy kitáblázott" letérőtől. Ez a már említett térképen megvan. Én Ebes világvárosnál végigmentem az összes zoomlépcsőn (kicsit lassu, de nincs jobb), és a végén minden mellékutcára láttam olvasható utcanevet. (Ettől még elég nagyot lehet szívni, ha az utca egyirányú és nagyon hosszú, mert nem tudom, hogy hova esik a célom, de ne legyünk pesszimisták.)
A baj ott van, ha nem utca a célom, hanem tanya, barlang, Bárczi Benő sirja a radványi sötét erdőben. Ezen csak a topográfiai térkép segít, nyilván ezt kell érteni a "profi térképen". Ami ezt hordozni tudja, az lenne a "profi eszköz", de ez a jelenlegi erőforrások mellett nem a GPS, hanem csak PC. Vektoros letöltés-bitképes megjelenítés akcióhoz talán idővel a Palm gépek is, de itt is érvényes a "nem lesz ingyenes" kitétel. (Ld. 1629 sz. fejtegetésemet.)
NoGun:
A www.GPSLAP.hu oldalan láthatsz linkeket a szabványos formátumú GIS információkat megjelenítő programokról, de az ezekhez készült magyarországi vektortérképek még nincsneke meg. 2003 végére befejezik a katona bácsik a DTA-50 vektoros topográfiai anyag aktualizálását, kartografálását, azután majd valaki - nyilván nem ingyen - lehet, hogy szabványos GIS-formára is alakitja majd.