Na ez egy jó kis 0-ázás de talán mégsem:)
Mivel hogy valami oknál fogva ismét megkukkoltam hogy is áll a buzz dolog. Eddig én mindig jól lefikáztam, hogy puki a hangja, meg hogy használhatatlan. Hát ez most már messze nem igaz. Persze van még egy-két gyengébb generátor, meg effekt, de ahhoz képest hogy több mint 300 effekt és vagy 200 generátor (szinti, sampler, tracker, midi port) van benne.
És bizony 32 bites lebegőpontos belső jelfeldolgozás. Meg max 196khz-es betölthető hangszerek. Ez így már jobban hangzik nemde? Igaz amikor null módban kinyomom wav-nak akkor max 44khz 16 bit sikeredik. Na ezt nem tudom hogy kell átállítani, mert nem hagyja. Mert simán a hangkáryán megszólalhat 96khz-en is (csak bírja a proci).
Úgyhogy ha valaki tudja a megoldást, hát szóljon nekem.
Ja igen, és most már van benne Directx, és VST 2.0 támogatás is!!!! és minden effekt, illetve hangszer MINDEN paramétere PONTOSAN beállítható, ugyanúgy mint a fasttrackerben. (érdekes pl egy NI b4-et, vagy pro52-őt patternről vezérelni:)).
Ami hagyján, de buzz-nak van rebirth2 portja, azaz
tracker stílusban vezérelhető vele egy rebirth minden apró bütyke, és a dallama.......
(na nem mintha nem lenne a buzzban jó 303, 808 vagy 909 emu).
És ezzel még nincs vége. Ugyanis egy konverter progival minden mod, xm, s3m it zenét be lehet tölteni a progiba!!!!!!. Ilyenkor vagy minden hangszert, vagy minden tracket külön generatroba helyez (jeskola tracker, vagy matilde tracker- az utóbbi jobb) és ezeket a generatorokat aztán úgy kezeljhetük mint mondjuk egy sampert a reasonben... azaz össze vissza kötögethetünk effektetket stb, sokkal bonyolultabbb rendszerben és többet mint a Reasonben.
Ja, és persze mp3-at, soundfontot is betölthetünk.
Igaz a progi grafikája nem egy studiodesign, hanem a célszerűségre törekszik. Van hozzá remek kis tuttorial, érdemes végiolvasni, mert rádöbben az ember hogy milyen egyszerű is valójában, és hasonló ergonómiát érezhet mint anno az ft2-ben.
És Buzz ráadásul INGYENES!