Törölt nick Creative Commons License 2001.10.12 0 0 56
Ma megvettem a dekodereket (ugyhogy az allomasi vilagitas beszerzese halasztodik...) mert annyira tetszik az digitalis iranyitas. (Most is be van kapcsolva, a sotet szobaban allnak a vonatok a terepasztalon, 3 mozdonynak be van kapcsolva a vilagitasa, nagyon allatul nez ki...)
Sokat szenvedtem az elso dekoderrel...szetszedtem a Gutzold 120-ast, beletettem, felraktam a palyara...ment, de nem vilagitott. Megprobaltam programozgatni, semmi eredmeny...na, mondom egy dekodert mar haza is vagtam?!? Szetszedtem a 106-ost, beleraktam abba, ott ment a vilagitas. Visszaraktam a 120-asba, megint nem megy...egy masik dekodert beletettem, azzal sem ment. Masik dekodert at a 106-osba, ott megint csak mukodott.... Vegul, kisakkoztam a pofon egyszeru megoldast: forditva tettem bele a 120-asba a dekodert.....(nem rohogni a hatterben! :) ) Szerencsemre ez hulye-biztos megoldas, es nem ment tonkre ettol.....
A lenyeg, hogy mukodik minden. A BRAWA 132-esben a dekodernek pont a szellozo-ventillatorok alatt van hely, ez jol jon, mivel rendesen melegszenek ezek a kis aramkorok (a dioda-szeru alkatreszek).
Szoval nagyon jo, most azon torom a fejem, hogy a ROCO valto-dekodert vajon at lehetne-e epiteni olyan modon, hogy a nem agyazatos sinek allitomuveit kezelje. Biztos megoldhato lenne, remelem elobb-utobb kihozzak; vagy legalabis kaphato lesz...

Van valakinek tapasztalata, mennyit bir el egy ROCO trafo? Jelenleg egyszerre 3 mozdony vilagitassal es 2db 4 tengelyes kocsi vilagitassal van rajta, ettol tovabb terhelheto meg?