Csodák egyébként vannak. Nem azért, hogy dicsérjem a Garmint, de a 12-esem a belsú ablakpárkányon (házgyári, 10. emelet) általában működni szokott. Egyszer már olyan is volt, hogy az iróasztalon is ment 1 méterre az ablaktól, nyilván szerencsés volt a konstelláció és 3-4 műhódot az ablakon át is összeszedett. Ugyanakkor az aktiv külső antennás Jupiter modulos OEM GPS-em még az ablaktól vizszintesen 1/2 méterrel kidugott antennával is csak ritkán megy, azt szereti, ha a parfisnyélen felemelem a tető éléig, amit szerencsére a legfelső emeleten meg tudok csinálni.
P.ISTI:
SUI-tól kérdezted, de én többet játszottam vele, a Garmin fekete sereg (Garmin 12-Garmin III+, de még a léginavigációra szánt 90 is) nem irja a magasságot a trackbe, mindig -9999 van benne. Már rá is kérdeztem a Garminnál, de azt mondták, hogy a GPS magasság olyan rossz, hogy szégyelik irásba adni. Kérdeztem: kiirni nem szégyelik? A válasz: Hmm..., majd megbeszéljük a szoftveresekkel, végülis a pontatlan is jobb, mint a semmi. Mindez a SA megszüntetése előtt volt. Most már a 30-40 méteres hibától akár ki is irhatnák.
SUI:
Nem akarsz rákérdezni, hogy egy új szoftver verzióba nem akarnak-e beletenni magasságrögzitést, ha a helye úgyis megvan? Te legalább beszélőviszonyban vagy velük, mégha el is küldenek néha ide-oda az ötleteiddel.
P.ISTI
A pontlistát elküldöm emilben, de Atika62 azt igérte, hogy a neki elküldöttet felteszi valami univerzálisan letölthető helyre. Én is feltettem a www.compumap.hu/welt2000.arj helyre, de rossz tapasztalataim vannak újabban a letöltéssel, ha nem böngészővel közvetlenül megtekinthető anygaról van szó.