Kedves Lepcsomaszo!
Gorogul az eletbol tanultam, es itt az elet suru, estere mar mire a polcomon sorakozo nyelvkonyvek egyiket, melyek szama szaporodo, kinyitom parancsszora jon a szundi. A kulonos az, hogy mikor felriadok, mert kiesik a nyelvkonyv a kezembol es ozene olvasasaba fogok, vigan bongeszek reggelig, mig a madarak csipogni kezdik, hogy ideje mar kicsit aludni. Az elet jo tanitomester, de ha megrogzul egy hiba, keptelenseg kigyomlalni. Megprobalom raszoritani magam a rendszeres nyelvtanulasra, mert igy csak egy feloldalas, analfabeta ozene olvaso vagyok. A levelezes erre jo alkalom, a tankonyvek lelektelen sivatag monologjaban egy level, szemelyes hangutesevel, oazis. Kerdesedet tudos barataimhoz tovabbitom , magam is megprobalok konyveimben utanalapozni. Sejtesem az, amit szukebb koromben tapasztalok, hogy az atlag gorog Erasmus nevet nem tudja, vagy konnyeden "leirja", a muveltebbje fintorog tole. Az egyetemen, ahol vendeg hallgatokent ozene orakra jartam, csak egy lelekkel talalkoztam aki kepes volt ezt a temat elemezni, tovabbvinni es egy "gorog" valaszt adni. Persze ez nem jelenti azt, hogy nincsenek a kiejtesnek jeles ismeroi. Leveled alkalom arra, hogy megkeressem oket.
Mint a fentiekbol kiderul, En eddig ujgorog nyelvkonyveket nem olvastam, csak gyujtogettem. Megkerdezzuk Kazitol, milyen a magyarorszagi ujgorog nyelvkonyv termes? A Palaton level oldal bibliografiaja szerint az ogorog nyelvkony kiadas meglepoen boseges.
Szpirosz