Építési engedély ügyben:Őszinte részvétem,az 1 szép szívás mire bármire adnak,de a fő szempontok:
- a szomszédok engedjék
- az önkormányzat rendezési tervébe illenie kell
- a környék beépíthetőségének határa alatt kell lenni,ez a Balatonnál max. 15%(de változik helytől,besorolástól függően)Polg. Hiv. megmondja.
- aztán tervek kellenek/mérnökiek
És már építkezhetsz is.
Általában azért nem hagyják,hogy mindenki azt építsen amit akar,mert akkor minden normális környék 95%-osan be lenne építve és hosszútávon nem lehetne szabályozni egy város terjeszkedését.Eddig a rizsa,de azt én sem tudom hogy miért nem lehet garázst építeni.
Kedves hattyas!
Örömmel tudatom hogy kedves szomszédaira ráomlott a tető,és sokkal többe fog nekik kerülni a móka mint amennyit belőlem kisajtoltak:))))))))))
Nálam már festenek,ha kell kőműves csak szólj ezek mennek mindenhova,most valami osztrák kastélyt csssináltak előttem.
Nálam már glettelnek,ami a festés része,pontosan nem tudom mi,de csinálják.A lényege az hogy először a falak téglavörösek voltak testületileg,aztán szürkék,most fehérek.Azóta a falakra nagyon nagy tisztelettel nézek amióta tudom mennyi munka,és főleg zseton van bennük:))))))))))
Alkalomadtán felnyomom a weblwpomra a képeket,ha lesz weblapom valaha.
Maradok kíváló tisztelettel:
Lefty