HGyuri Creative Commons License 2001.10.06 0 0 89
Eddig én is csak csendben ültem itt a gép előtt, és lyót mulattam a kakaskodáson ;-)

pomelo: volna 4 kérdésem:
össze-vissza beszélés helyett te mondd ki azt, ami nyilvánvaló : az előzsüri nem azt csinálta és nem úgy, ahogy kellett volna.
1. Ezt komolyan gondolod? Mármint hogy a zsűri egyik tagja majd egy ilyet kimond nyilvánosan??? Nóóóórmáááális??
2. Na és ha kimond 1 ilyet: akkó mi van? Változik a helyzet? nem. Újra sorsolják a képeket? nem. Eltiltják a zsűritagokat örökre a tevékenykedéstől, és lesittelik? Hát nem.

3. Nagy tisztelettel csodált, és messzemenőleg igazságos Slr barátunk feltett Neked 1 kérdést, amire a mai napig nem válaszoltál... Pedig én is kíváncsi lennék ám a válaszodra, mert ez a fikázás - kontra felesleges védekezés teljesen nevetséges, és egy kissé lealacsonyítja a résztvevőket.
4. Trav is feltett 1 kérdést a személyedre vonatkozólag ha jól emlékszem.
Tehát elhangzott 4 kérdés Feléd, szeretnénk megkapni Tőled a 4 db választ. Sajnos amíg ezek a válaszok nem jönnek meg, nem tudunk komolyan venni :-(

És most komolyan: amíg Minoltára szeretnél Pentax obit rakni, és mindezt megkérdezed a kezdők topikban, addig nem nagyon hiszem el, hogy nem technikai hiba miatt esett ki a képed...

Minden méltatlankodónak:
- Akinek nem tetszett a zsűrizés miért nem terelte jogi útra/óvásra a dolgot? Vagy most csak itt szeretné kiélni felesleges agresszivitását?

- Aki le szeretné váltani a rencert, csináljon forradalmat: nyerjen meg sok külföldi neves pályázatot (hiszen addig talán csak nem ér el a naturArt keze), szerezzen külhonban nagy nevet magának, rendezzen egy másik okos kis versenyt, és legyen ő felkérve zsűritagnak. Osztán majd ott szóhatja a képeket a hóra kedvére.
Ezek a fickók ott a zsűriben legyenek akármilyen hitványak emberileg, meg késsenek akármennyit, vagy legyenek akármilyen korrupt szemét maffia banda, egyvalamit nem lehet elvenni tőlük: az eddig elért sikereiket. Nem véletlenül vannak mindíg ott az élvonalban... (és a zsűrikben)
Vajon azok, akik itt méltatlankodnak, talán megnyerik hetente a WWF, Kodak, BBC, WPP, M.I.L.K, Banff, stb pályázatait? És a szegény elnyomott pályázók csak itthon nem tudnak érvényesülni? Vagy most mi van? Egyáltalán hány (és milyen) pályázaton szerepeltetek már eredményesen? Hol, milyen magazinokban jelentek meg képetek? Nem azt mondom, hogy másnak nem lehet jó képe, csak annak, akinek már jelent meg magazinban képe, hanem nekem úgy tűnik, mintha csak beszélnétek a nagy semmiről.
Szegény zseniket elnyomják a szemét benfentes profik.
Mégiscsak könnyebb lenne zavarba hozni K.B. zsűritagot, ha azt mondanátok: itt meg itt bezzeg Jim Brandenburg, Art Wolfe, és David Muench ezt meg ezt nyilatkozta erről a képről, bezzeg ezek a naturArtos csávók meg egyből kiszórták... Akkor nem lenne olyan "savanyú a szőlő" érzésem.

Eke:
Helyedben meg mindenképpen elintézném, hogy nem díjazott összes képből legyen 1 vetítés. És akkor nem lenne itt ez a sok felesleges duma. Esetleg azoknak, akik igénylik, lehetne egy workshopot tartani (természetesen pénzért, hiszen az ideje mindenkinek drága), ahol ki lehetne fejteni melyik kép miért nem jó technikailag. Mint egy oktatást. A diavetítésen szereplő képek alapján meg lehetne szavazni, hogy melyik 100 képet magyaráznátok el így. Jó alkalom lehetne, hogy így tanuljon az ember, és a jövő évi megmérettetésen jobb legyen a felhozatal (és nehezebb legyen dönteni :-D ).

És gyorsan megjegyezném: egyik társaságnak sem vagyok tagja, még csak profi fotós sem vagyok. Semmi érdekem nem fűződik ehhez az egészhez, még csak nem is pályázok... csak ilyen gondolatokat ébresztett bennem ez a kis topik..

Végül is kinek fotózunk? A zsűrinek? Mert akkor már régen rossz...

Tisztelettel: Hegedüs György, alias(aljas) HGyuri

Előzmény: pomelo (41)