tükörvarrógépkezel Creative Commons License 2001.10.05 0 0 88
Pomelo mester!
Engedd meg, hogy egy kicsit elragadtassam magam: az elôzsűri a kiírásban leírtak szempontok szerint és konszenzussal döntött. Ha ez szerinted hazugság akkor az alábbi lehetôségek állnak fent.
Tévedsz.
Nem ismered a kiírást.
Nem voltál ott.
Nem hagyod, hogy a tények megzavarják az "összeesküvés" elméletedet.
Ha viszont tényleg azt akarod állítani hogy "hogy hetek óta hazudsz" (már mint én) akkor írd le ide azt, hogy mit írt az elôzsűri módjáról a pályázók által is elfogadott kiírás.
Majd közöld, hogy mi volt az elôzsűri feladata, az elôzsűrizésen résztvevôk miben állapodtak meg.
És azt is, hogy elég volt-e ha egy vagy két ("párocska) zsűritagnak nem tetszett egy kép ahhoz hogy kibukjon.
Esetleg gyere azzal, hogy Balázs "ne kamuzz mán ecsém, hát melletted ültem"!
Igaz, ez utóbbi nem lepne meg jobban, mint az a mérhetetlen rakás szar amit ebbe a topikba idehortál.
Szóval legyél már egy kicsit tárgyszerűbb mert összeröhögöm magam, komolyan venni már nem tudlak :-)

A "tanácsaid" megint csak az ottrombaságaid igazolását célozzák:
"1. az előzsüri csak a technikailag kifogásolható képeket szórhatja ki. "
Ezt szeretnéd vagy ennek kellet volna történnie?, Mert a kiíró az elôzsűrizést többek között abból a célból vezette be, hogy a zsűrit ne terhelje akkora halom képpel amit csak több nap alatt lehet megemészteni.
Téve ezt úgy mint a BBC fotópályázat, illetve a GDT fotópályázata mint a legjelentôsebb, ismert pályázatokon is történik.
Az elôzsűrit négy olyan természetfotós alkotta akik valamennyien tagjai a Magyar Fotóművészek Szövetségének. Talán alkalmasak arra, (a kiíró szerint feltétlen) hogy a képekrôl véleményt alkossanak.
Hidd el a technikailag nem megfelelô kép fogalmát értem olyan fokig, hogy ne kelljen Tôled megtanulnom. Azt meg mulatságosnak tartom, hogy csak a durva karcokat engednéd meg kizárni. Nem kérlek, a legkissebb emulzióhiba is technikai hiba. (Tudom, hogy ez legkevésbé a fotósok bűne, de ennek kijavítását a páylázat a digitális beavatkozással megengedi) Igényes fotós, nem küld be kifogásolható állagú képet. (szerintem)
Természetesen a nyakad bátran teheted bármire, az könnyebb mint névvel felcímkézni a véleményedet. Kicsit mulatságos a "félelmed" de télleg jobb így, mert csak egy szűk kör azonosíthatja azt a "tényszerűséget és objektivitást" amit itt képviselsz.
"2. A már szavazott képeket nem kéne visszakérni csak azért mert egy ismerősöm képe. Függetlenül attól, hogy jó kép-e vagy sem."
Örömmel értesítelek hogy ezt már meg is valósítottuk, hiszen már ebben az évben is sikerült elkerülni, hogy senki ne kérjen új szavazást csak azért mert az egy ismerôse képérôl van szó. Így ezt kár volt leírnod.
A visszakérés viszont nem volt független attól, hogy ez jó kép e vagy nem. Hiszen a zsűrinek egy olyan kiállítást kellett kiválogatni amit célszerűen jó képekkel kell feltölteni. Hidd el, hogy nehezen tudnál olyan évek óta eredményesen pályázó természetfotóst megemlíteni akit ne ismernék. Így ha egy jó képet látok természetesen nagy a valószínűsége hogy a szerzôjét ismerem, mégha a képet ott látom is elôször.
És mégy egy okosság amit próbálnod kéne megtanulnod:
"Két dolog együttes bekövetkezése nem követeli meg az ok-okozati kapcsolatot."
Na, hátha érted.
Joccakát!

Előzmény: pomelo (86)