Szia Doky!
Ismered nagybandó mondását: várok, várok, várok.... :-)
Nos én még egy darabig várok aztán szépen reklamázok egyet: ugyanis az, hogy valamely ISDN projektvezető annak idején akkora nagy marha volt, hogy nem tudta átlátni, mi az, hogy V24-es (illetve általánosságban: integrált ISDN modemes NT), ezzel együtt azt sem vette észre, hogy az USB a ma elfogadott legcélszerűbb soros platform; és nem látta azt sem át, hogy a FELHASZNÁLÓ számára adandó bizonyos tájékoztató jelek/jelzések sé (épp tarifális okok miatt!) bizonyos kijelzések a műszaki minimum kategóriájába tartoznak (B1, B2 pl.), valamint hogy nem volt tisztában a matáv ISDN hálózatát is érintő IN szolgálati fejlesztésekkel és ezek ISDN2+ NT-kre való kihatással (a mai napig a PKI-ban vesztegel az új firmware - minden más meximum barázi alapon lehet "kint"!) - tehát ez mind a Matáv magánügye és én az ISDN megfelelő és korrekt használatásra szerződtem.
Amihez - ha már nem annyira inkorrektek, hogy az 1 secre felkapcsolódó, layer2 ill. 3 protokoll hiba (?) miatt előállható "B2 csapódás" esetén is simán kiszámlázza (nem netes vagy régi 2xx-xxx-es számmező esetén pl) a kapcsolási díjat de a részletezőm 2 és fél ezer forintba került emiatt, akkor talán egyértelműen felül kellene vizsgálni a kint lévő NT állomány műszaki megfelelőségét!
Arról már nem is beszélve, hogy hány esetben nem fogadja el a CCBS gombnyomást az ISDN Profiset-30 (azaz az NT és közvetve a DSS1/U réteg vagy az alkalmazási, de ze engem mint előfizetőt már hadd ne érdekeljen). És hogyan képesek pl. torlódás esetén (amikor az ETSI ajánlás szerint nem is szabadna felajánlani a CCBS-t) IS felajánlani a CCBS-t (félrevezető, terhelia rendszert és amúgy sz.r).
Hogy a kiszállított NT-k (netMod) mindegyike opcióként tartalmazza a LED-eket és az USB-t!
Üdv!
Maus Robi
mikimaus