Lehet hogy már korábban is lillett volna hozzászólnom, ezért most mindenképp.
Szóval. Xm, it, mod stb. zenék legtöbbje a demoscene termésében található. Évente nagyon sok party van, sok zenész és sok zene is.
A partyanyagok 90%-a álltallában fent van a neten.
Ez irányban a www.scene.hu vagy www.demoscene.hu
oldalakról lehet megindulni. A Chip CD-n időnként felkerülő zenék is ilyen partykról származnak. Sajnos nem minden zene, mert sokat ki kell zenzúrázni jogi gondok okozó hangszerek, dallamok miatt. Idén pl. volt egy zene, ami nagyon tetszett, szívfájdalom, de mégsem kerülhetett a CD-re, mivel hangminták voltak benne a lord of the dance-ből, igaz tényleg minimális, és nem komplett dallam, max apró hangok, ami zeneileg korrekt, de sajnos jogilag médsem volt az (ezt onnan tudom, hogy nekem kellett leválogatnom az anyagot).
Aki nyilvánosságot, megméredtetést kíván annak irány a demoscene, a partyk időpontját megtudhatjátok a fent említett site-okon, vagy kérdezősködve az ircnet #demoscene csatiján (irc.extra.hu, irc.elte.hu). A partyn sok zenész, grafikus, coder gyűlik össze, így lehetőség nyílik tapasztalatcserére, közös berúgásra, stb.
És persze a compokon egymás műveinek megtekintésére/meghallgatására kivetítőn+bazi hangrendszeren, majd mindenki szavaz, a legjobbak állt. kisebb nyereményeket is kasszírozhatnak.
--Más
Itt alább látom, hogy gondot okoz a művek neten történő küldözgetése. Scottish: több file-ba kell tömöríteni, vagy feltőlteni ftp-re valahova (tar.hu, extra, egyéb ingyenes szolgáltatők).
Illetve melegen ajánlom az m03 használatát.
Ez egy ügyes kis formátum, xm, mod stb modulokat úgy tárolja, hogy a benne levő hangszereket mp3-ba tömöríti. Az m03 aztán lejátszahtó az xmplayer nevű progival (ez a hagyományos xm-eket is jól játssza le, nem úgy mint a Winamp nevű gagyi.)
Illetve, kicsomagolható vissza xm-be.
A tömörítő, kitömörítő, illetve a lejátsszó megtalálható a
http://www.un4seen.com/music/
címen.
mindenkinek sok sikert: Én:)