mr_ricsi
Ha a 'földfüggetlen' szimmetrikus rendszerre gondolsz, akkor el kell mondjam, az sem mindig nyerő. :-/ Mert nem feltétlenül földfüggetlen az sem. A példámban mikrofonról nem volt szó.
Az asszimetrikus - szimmetrikus átalakítás néha bejön, néha nem. A DI-box az igazi, de kinek van arra pénze és miért kéne ilyesmivel szarakodni, amikor egyszerűen csak össze akarok kötni pár gépet?! Ráadásul 1 elosztóról működik az összes. Gondold végig... leföldelsz 1 gépet, majd összekötöd egy másikkal, amit szintén leföldelsz. A kettőt összekötöd mondjuk BNC-s koax-szal. Mi fog kialakulni a gépek közöt, ha nem egy földhurok? Láttam már izzó BNC-csatlakozást!
Persze, sokmindenen múlik a dolog. Van, ahol nem csinál ilyet az erősáramú rendszer, nálunk speciel igen. hmm? Mit tegyek?
Itt NEFH rendszer van (ha jól tudom mást már nem is szabad építeni), tehát egyéni (külön épített) védőföldet ezen a hálózaton nem használhatok, mert veszélybe sodrom az összes, hozzánk tartozó trafón lévő fogyasztót.
Láttam szétszedve több tápot is, mint gondolnád. :))
Több koncertfelvételen oldottam meg sikeresen 'földbontással' a mi rendszerünk összekapcsolását a többiekével. (Soha senkit nem ért áramütés...) :))
Számítógépet földelés nélkül tényleg gáz üzemeltetni, tehát a hifi földjétől kell megválni. (Ha van.)