Attka:
A www.compumap.hu/ cimen letolthetsz fordpont.htm névről 1900 ellenőrzött magyarországi pontot, ill erczwpt.xls néven ugyanezt excallben is, ha az szimpatikusabb. Ezeknek nincs nevroviditesuk.
Viszont ugyanez az állomány van áttéve a
http://acro.harvard.edu/SOARING/JL/TP/Hungary
cimre tööbféle formátumra is, ahol különböző hosszúságú nevek is vannak hozzárendelve (4,5,6,16 stb)az eredeti 16 betűs mellé. Erre akár keresni is lehetne, de akkor így kellene folytatni a névadást.
CAV:
Borzasztó nagy árulás van, ez a Magyarbóly Vá. a fenti adatbázisban is szerepel, de a koordináta nem egyezik. Az ok: maguk a pontok már korábban is léteztek a magyarországi vitorlázórepülő versenyek waypoint adatbázisaként, ezt helyesbitettük mi Érczi Laci vitorlázórepülővel a Compumap-pel az 1:200 000-es térkép alapján. Viszont különböző külföldi gyűjteményekben még előfordul a javítás előtti állapot is, amit Juhász Bence vitorlázórepülő tett közzé és ezek most már vándorolnak, nem lehet őket lecserélni a javítottra. Kéretik csak tiszta forrásból dolgozni, a compumap site-ról vagy ha a röviditett nevek is kellenek, akkor a fenti acroharward-os cimet.
A fenti adatbázisomnak egy baja van, a Budapest TMA légiforgalmi várózónába eső pontokat Érczi Laci kitörölte, mint vitorlázórepülő-verseny szempontból érdektelent, ezért az adatbázis közepe lyukas. Az eredeti Juhász Bence-féle adathalmazban ezek még benne vannak, párszáz méter hibával. Ha majd egyszer vissza tudom szedni őket Compumap formába, akkor azokat is helyesbitem.
Azt minden esetre felajánlom, hogy aki COMPUMAP WPT-TXT formában küld nekem nem GPS felmérésből származó pontokat, azt én helyesbítem a Compumap térképei alapján. Ez a formátum a következő:
FARKASHEGY 472910N 0185400E
FEHÉRGYARMAT 475953N 0222933E
FERIHEGY ARP 472618N 0191548E
GÖDÖLLÔ 473500N 0191900E
Röviden max 16 kar név szóközzel feltöltve, +2 space fok-perc-mp koordináta, N mint észak, +2 space, 0+fokpercmp koordináta, E mint kelet és CR/LF.