V.László
2001.09.30
|
|
0 0
314
|
Vegyünk egy egyenáramú generátort, kössünk rá egy fogyasztót, aztán forgassuk meg a generátor tengelyét. Lehet, hogy baromság, de csak azt tudom elképzelni, hogy kényszerűségből elindulnak az elektronok egy irányba, és mivel nincs más kiút, egyszer körbeérnek, nem? Azt is felfogtam, hogy a mi esetünk nem ugyanez, de valami mégis hajtja az elektronokat, talán a depolarizáció, de még nem egészen egyértelmű a dolog. Miért ne érteném, felveszik az optimális eloszlást, eddig rendben. Azonban pont az optimális eloszlásba zavar be egy szabad elektron létrejötte, újabb optimális eloszlásnak kell felépülni. Én csak azt kérdem, ha az elektret klasszikus erőterében az anyag belsejében valahol spontán módon keletkezik egy szabad elektron (nyilván a párja, a 'lyuk' is létrejön), akkor a már előzőleg felépült és megállapodott a többi töltés által létrehozott optimális eloszlásra hogyan hat, és ez kívülről mérhető-e valamilyen hatásában.? Kérlek nyugodjál le, vegyél mély lélegzeteket, és csak azután gondolkodj a válaszon, ha ideges vagy, akkor inkább máskor válaszolj! |
Előzmény: Silan (313)
|
|