Kedves pistagazda!
Lopás témában már beszélgettünk valamikor errefelé, de ez a hiábavaló szócséplés teljesen eltompított, én se néznék utána, hol. Valami olyan volt, hogy az usa állampolgárai is lopnak, veszettül, csak éppen nem otthon, hanem szerte a világban. Volt pár történelmi analógia, én éppen Athént hoztam fel.
Amúgy ez a svájci eset elgondolkodtatott egy cseppet. Gyanítom, hogy ez a kafkai világ egyre több ember türelmét zabálja fel, unják, hogy ők csak adóalanyok, csíkos ruhájukra varrt adószámmal, akiknek semmi hatásuk még szűkebb környezetükre sem. Úgy érzik, hogy azok az intézmények, amik őket lennének hivatva szolgálni, teljesen elidegenedtek tőlük (az intézmények dolgozói pedig nem is mernek változtatni, változni, mert (József Attila, újfent) "...fortélyos félelem igazgat..." - ki tudja, mi jöhet fentről? Az intézmények kicsúsztak az emberek irányítása alól, mintha önálló lények lennének - és ez a svájci, meg, közvetetten, a New York-ban történtek elkövetői is az intézmény ellen léptek fel. Istenem! Voltak ott emberek is? Ugyan! El kell pusztítani ezeket az ellenőrizhetetlen, félelmetes kolosszusokat, bármi áron.