T.TheRedGuy
Es egyaltalan mitol lesz sikeres valami? Mitol sikertelen a kommunizmus szerinted? Es kapitalizmus pedig sikeres? Akkor miert van munkanelkuliseg, miert vannak nyomornegyedek a kaptialista orszagokban?
a legtöbb embernek (nem mind!) de a legtöbbnek lehetősége lenne a munkára, tudom, mert a világ minden szegletében élnek rokonaim és mindenki talál munkát ha akar. Ja hogy te ezt kötelezővé tennéd úgy, mint a kommunizmus idején ..mert ha nem dolgozik börtönbevettjük!(nehogy má rontsa az ország képét) ja hogy ez nem a kommunizmus! pedig én ezt tapasztaltam hosszú éveken át és még nagyon sok rosszat amire nem szeretnék emlékezni.
Oszinten szolva nem ertem miert irom le mindezeket,
ezt a kérdést nem leírnod kellet volna, hanem csak úgy feltenned magadnak.
hiszen te nem megerteni akarsz, nem az igazsagot akarod latni, hanem a sajat magad torz vilagkepet akarod megorzni.
Na kisapám akkor figyelj! Leírom a tapasztalatom, amit Te képtelen leszel elhinni és átérezni.
Sehol de sehol (pedig bejártam egész Európát) nem éreztem annyi szeretettet és nem tapasztaltam annyi jóságot, mint az USA-ban. Az a torzkép, amit sikerült kialakítanom Amerikáról köszönhető a 24 államnak, ahol jártam:
nem lehet úgy térképet böngészni, hogy nem rohanjanak le egyszerre minimum három járókellő segítsen.
Nemzeti parkokban lévő kempingben ami nincs bekerítve nyugodtan otthagyhattam az összes értékes cuccomat sátrastól úgy hogy biztosan tudtam hogy ha reggel elmegyek a Belgium nagyságú NP-ba körülnézni és este amikor visszajövök mindent a helyén találok.
Amikor Chicagóba megérkeztem nem várt senki a reptéren és kénytelen voltam éjszaka bebumlizni a belvárosba a metróval, egy ember, aki egy felhőkarcolóban biztonsági őrkén dolgozott amint meglátta hogy a térképet böngészem segítségemre siettet fölajánlva egy szobát, hogy átaludjam az éjszakát –természetesem nem kért személyazonosságit
Albaquerqueben megtörtént az az eset hogy a térképet böngésztem (már megint) két hölgy megkérdezte hogy segíthet-e. Az igen válsz után elvittek az általam keresett helyre ezt követően az egyik hölgy pár napig megvendégelt és többször elvit kocsival a városba, volt hogy az egyik éjszaka úgy ment el bulizni, hogy átadta a ház kulcsát. Természetesen ő sem kért személyazonosságit. (a naivak mi?!)
Megesett NY-ban hogy a csomagellenőrző szalagról leesett az övtáskám benne az őszes pénzem és egy számológép, egy félóra múlva észrevettem és visszarohantam hátha a csomagellenőrző szalagról eset le, a két színes bőrű dolgozó közölte hogy kihez forduljak és természetesen meglett, miután fel tudtam sorolni az övtáska tartalmát.
Soroljak még vagy zavarlak?! Laktam Chicagóban egy idős embernél egy héten keresztül, úgy hogy elhitte, hogy kinek kérésére vendégeljen meg.
Az egyik országúton Navadában megálltunk fényképezni és az utánunk jövő két autó megállt, hogy, esetleg ha segítségre szorulunk ők, segítsenek (ja hogy ez azért van, mert lehet hogy ők is egyszer segítségre szorulnak, rátapintottál a lényegre)
Szóval ez nekem Amerika!!! Ez az én tapasztalatom és a tiéd te mi alapján ítélkezel a TV-ből szerzet információid alapján?
Hogy híjába reméltem segítséget a 4-es úton nem kaptam meg! Híjába kértem (térképpel a kezemben) segítséget Franciaországban nem kaptam meg!
És ez nekem Európa!!!