Vgyuri Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1453
BadGe:

Úgy látom, még mindig nem elég érthető, hogy mit mondok. Az a 1 ezredes atomora kell ahhoz, hogy az idok egyutt fussanak, mert kulonben tényleg jönne, hogy téged idézzelek, akkora hiba, mint ide a Hold. De az, hogy egy adott GPS masina mikor hallgat bele a nagyvilágba 17:18:12,001-kor vagy 17:18:12,903-kor (az előző észlelés feldolgozásával kapcsolatos munkát, kijelzést stb. elvégezve), az a kiértékelés szempontjából mindegy, ha tudja hogy mennyi az annyi. Viszont ennyi idő alatt a reflexiót adó szélkakas régen megfordult, a vasorrú bába arrébbrepült, miegymás. Ezért nem szükségszerű, hogy ugyanazt a reflexiót kapják az antennák az idő folyamán.

Ez lehet tehát a magyarázat kisebb különbségekre, a 60-70 méter viszont, amit én érzékeltem egyszer, az az almanach.

Amugy, ezt azt hiszem Rugo is irta, ha bekapcsolás után 1-2 perctől folyamatosan figyelitek a GPS-t, akkor stabilan kb. 1 m/sec sebsséggel valamelyik irányba mozog a pozició egy darabig. Nem vártam ki, hogy mikor vált irányt, de a hőlégballon megfigyelői kézikönyben 5 perc van előírva bekapcsolás utánra a méréshez. De ez lehet, hogy kevés, ha az almanachtöltés 12,5 perc. A tegnapi almanach használata mennyi hibát okozhat? Nem csak a magáhoztérést lassítja?

Előzmény: BadGe (1445)