névtelen Creative Commons License 2001.09.25 0 0 4191
"Miért ne lehetne normálisan élni ebben a világban? "

Most -még- lehet. De nézd a tendenciákat (gazdaság és jog összefonódása, természeti erősforrások felhasználása, termékminőség)

"3. A globalizációnak még híre-hamva nem volt, mikor a cigányokat már "cigányozták".

a cigányság csak egy példa, a más életvitelre. Semmi másra. Legalábbis a példámban, most.

"4. A realitásokat soha, semmilyen korban nem lehetett és később sem lehet félretenni. Ábrándozni persze lehet és törekedni felé a realitásokon belül, tágítva a kereteket.

Ebben egyetértünk. De a trend most a lehetőségek szűkítése. És ez ellen, ebben az értelemben vagyok globalizációellenes.

"5. Azt mondom majd magamnak (remélem), hogy becsülettel éltem, tisztességel dolgoztam, szerelemmel szerettem, derűvel, szeretettel felneveltem a gyerekemet, voltam boldog, voltam bánatos. Ember voltam."

A globalizáció -számomra- csak azt üzeni, hogy a válasz nem lehet más, minthogy "sok pénzt kerestem, sokmindent mevásároltam". (Reklámok üzenete, stb.).
Amit mondsz, emberi. De a golbaizáció sajnos nem az emberről, hanem a pénzről szól, DE kozben, ha az érdeke úgy kívánja, jó lehet az embernek is.

Szerintem most, szept. 11.-vel vállalta fel nyilvánvalóan a globalizáció gazdája, hogy nem kell annyira jónak lenni az embereknek, mert gazdaságtalan.

Más: hallottál a "multilaterális befektetési egyezményről"?
Az ami pl. kimondaná, hogy az állam köteles megtéríteni a multinacionális cégeknek az elmaradt hasznot, ha pl. környzetvédelmi előírások szigorításával "anyagi veszteséget okoz". Ha nem leszünk EU tagok, akkor ez valami báb aláírja. (15 évig nem lehet kilépni).

Előzmény: Csülök (4190)