Én azt nem értem hogy a játékosok kiválasztása mi alapján történik. Ma próbálkoztam először: még a feladvány előtt beírtam a 06-8181-et és amint kimondta Orwell nevét már írtam is be az 1984-et. Mire befejezte a mondatot én már le is tettem a telefont a "válasza helyes, de nem most nem került adásba" szöveg után.
Én két féle szelekciót tudok elképzelni:
1. vagy regisztrálnak minden hívást és utána egy gép kisorsolja, hogy ki kerüljön adásba,
2. vagy időrendi sorrendbe regisztráják a hívásokat és az első telefonáló játszik elsőnek, második másodiknak, stb...
Ebbe a képbe viszont sehogy sem illik bele a fent említett szöveg. Szvsz ennek akkor lenne csak értelme, ha direktbe, az adás alatt kéne telefonálni. Vitray viszont a reklám után bemondja, hogy akkor most EDDIG lehetett telefonálni. Szóval hogy is vagy ez?
Más. A műsor reklámjában is elhangzik, hogy ez egy IQ játék. Nem értem, hogy ebbe hogy férnek bele Bizet: Carmenjéhez és Shakespeare drámákhoz kapcsoló kérdések. Rendben van, hogy elég alap dolgokról volt szó, de akkor is, ennek semmi köze az IQ-hoz.
Másik probléma, hogy sajnos a kérdések nagy része nem egyértelmű. Ez főleg a "számos" feladványoknál zavaró.