Meglivorn Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3842
DS9: nem tudom, en azt imadom a legjobban, de nem a dominion miatt (bar azert a tobbszaz hajos flottak igenis konnyeket csalnak a szemembe ^_^), hanem az olyan epizodok miatt, mint mondjuk a mult heten Penteken, a Progress (bocs, amagyar cimrol lemaradtam), vagy jovo heten a szerda-penteki szezonzaras... Tehat hogy nagyon okosan, es jol kifejtve vezetnek elo problemakat, es a szineszek valami hihetetlenul jok (bar ezen a szinkron ront, akkor is, ha minden tiszteletem a szineszeke). Egy olyan resz, mint a Progress vagy
az In the Hands of the Prophets elgondolkoztat, nem csak szorakoztat. Itt keves a felszines dolog, szinte mindennek van melysege. Ez leginkabb az elso harom szezonra igaz.
Sisko helyzete nem szerencses, igaz hogy Kira pl. nem igazan hallgat ra. De pont ez a lenyeg, Janewaynak ki mert ellentmondan??? Senki. Sisko ugyan fonoke Kiranak es a bajori tiszteknek, de azok nem tisztelik es becsulik, csak a nyakan viselt harom potty miatt. Azt ki kell erdemelni. Ki fogja.
Az elso szezonnak most heten vege (valamilyen altalam nem ismert okbol, az csak 20 resz, a tobbi 26), ez a kornyekrol szolt, "ismerd meg a helyszint es a szereploket" stilusban. Ezutan erdemes szinte mindenre odafigyelni, mert eszrevetlenul, de mar benne vagyunk a tortenetben.
Jake... ehhez tessek hozzaszokni. Jake egy tizeneves, aki a sorozat alatt no fel. Eleg nagyra ^_^. Nem viszik tulzasba a "szerelmi eletet", de igenis lesznek csajozos epizodjai. Nem ertem ez miert baj, az a jo, ha a karakterek nem csak a hidon tudjak a gombokat nyomogatni, hanem tenyleg elnek, van hatteruk. Raadasul itt a karakterek nem statikusak, hanem elolrol nezve, fantasztikus fejlodesen mennek at. Rom es Nog, Jake, de Kira es Sisko is teljesen mas "emberre" valik a tortenet alatt. Itt nem csak a szereplok vannak hatassal a tortenetre, de a tortenet is rajuk, az esemenyek mindenkin ott hagyjak a nyomukat.